Украинската авиация нанесе удари по позиции на руската армия в района на Херсон

OFFNews 17 юни 2022 в 09:53 12095 6

Украинската авиация е нанесла удари в района на Херсон

Снимка Авиатор

Украинската авиация е нанесла удари в района на Херсон

Украинската авиация е нанесла удари върху части на руската армия в три района на Херсонска област, съобщи в ежедневното си комюнике Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна. Поразени са цели в районите Херсонски, Каховски и Бериславски.

Според украинската страна Русия продължава да дава жертви сред личния състав на армията си и да губи въоръжения и техника. В Донецка област бойци на териториалната отбрана на ВСУ са свалили хеликоптер Ми-35М, значителни са човешките загуби в Херсонска област.

Основните усилия на руската армия се фокусират в Харковското направление по поддържането на на окупираните граници, предотвратяване на излизането на Силите за отбрана към държавната граница и в тила на групирането на войските, действащи в района на Славянск. Руските части са се опитали да проведат разузнавателен бой в района село Кочубиевка, но са се оттеглили след насрещен огън на украинската армия. Продължава нанасянето на удари с реактивна артилерия в Северодонецкото направление, вървят боеве за пълен контрол над Северодонецк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

6

Pietro

17.06 2022 в 15:21

Путин се мумифицира приживе, отбелязва MSN, като коментира непрекъснатите инжекции с ботокс, които доктори слагат в лицето на руския диктатор. Според жълтата преса той взимал бани в отвара от еленови рога. Шамани от Сибир му изпращали разни билки. Влад Изкормвача на Украйна вероятно е решил да се превърне в мумия още преди да умрял. Даоктори на Запад обаче заявяват, че ако бъде предозиран ботоксът може да предизвика прекомерно подуване на лицето. С отслабването на мускулите с възрастта, подкожният разтвор започва да пътува по физиономията накъдето си поиска. Като се прибавят и кортикостероидите, с които е лекуван Путин, скоро може да заприлича на истински руски трол. Руснаците все още го йаресват, най-вероятно защото не виждат истинския Путин. Много медии подозират, че за спорадичните му появявания пред публика е използван двойник.

1005

5

AlexBeta

17.06 2022 в 11:35

Старшинка Керпеден, в Николаевска област удариха по цивилни - толкова си могат оригиналните руски нацисти, учителите на германския нацизъм. Нали знаеш че калибрите са копирки на стари Томахоуци, та точността не им е силната страна...Нищо де, важно е че вчера опукаха един много безаналогов МИ-35. Ама много хубаво горят тия МИ-та бе. И заедно с пилотите-отпадъци! Евалла.

1600

4

HolyDiver

17.06 2022 в 11:15

@Керпеден: "САЩ говорят за 200х.души безвъзвратни загуби"

Ама това от копейкин ли го чу или от някой руски представител? Защото при 200 хил. загуба то Украйна трябва да е без армия в момента. Интересно с кого се бият руснаците :D
Плюс това няма нищо странно и необяснивмо в загуба на гаубици - това е артилеря, която търпи въздушни удари и удари от чуждата артилерия. Но виж великите Т90 дето трябваше да са неразрушими биват взривявани от дронове за по няколко хиляди долара - това вече е срам.
И другия срам е че след твърдението за напълно унищиожена украйнска авиация почти 4 месеца по късно русия не може да установи въздушно превъзходство

2550

3

alfakentavur

17.06 2022 в 10:50

Ако калибрите не са свършили заради липса на компоненти, скоро ще свършат. Ако са поразявали "нацисти", то рашистите са стреляли по себе си. Това е интересно.

Колкото и американски гаубици да загуби Украйна, САЩ ще достави два пъти по толкова. Ленд/лийза, както знаем от 40-те години, побеждава всеки :)

2550

1

alfakentavur

17.06 2022 в 09:56

Слава на Украйна!
 
X

Да помогнем на украинските деца!