Убийство с възглавница. Прокуратурата в Полша обвини съпруг, опитал да убие жена си в катастрофа

OFFNews 01 юли 2023 в 18:02 3398 2

Снимка Getty Images

Въпреки че била изправна, въздушната възглавница на пътничката не се отворила при челния сблъсък.

38-годишен мъж застана пред съда полския град Рибник за опит за умишлено убийство на съпругата си. Инструмент за убийството била въздушната възглавница на семейния автомобил, която съпругът, Роберт М, умишлено деактивирал.

Според събраните от прокуратурата и полицията доказателства, нещата в семейството на Роберт не вървяли, но никой не предполагал, че разногласията между него и жена му ще завършът със сблъсък между семейната КИА и камион. Прокуратурата твърди, при пътуване заедно с жена си Роберт умишлено напуснал своята лента и се забил в камион, за да убие съпругата си.

Първоначално произшествието изглеждало като класическо ПТП. Впослествие обаче вещите лица и разследващите се убедили, че КИА-та умишлено се е блъснала челно в камион. При катастрофата тежко пострадала съпругата, която се возела на предната седалка до мъжа си.

В резултат на съдебно-техническите експертизи, възложени от прокуратурата, станало ясно, че Роберт специално е изключил въздушната възглавница от страната на пътника, а след това се блъснал пак умишлено в камион на ул. „Хваловицка“ в Рибник.

Полицай, който свидетелствал в петък по заседанието в процеса срещу шофьора каза, че веднага след инцидента съпругът е бил напълно наясно какво прави. Впоследствие мъжът признал и за проблеми в семейството.

Докато полицаи и пожарникари оглеждали колата на местопроизшествието, на един от пожарникарите му направило впечатление, че въздушната възглавница е нарочно деактивирана. Вещо лице, което участвало в реконструкцията на пътно-транспортно произшествие разказа, че още при първоначалната проверка на КИА-та, като завъртял ключа светнали всички светлини – в това число и тази за изключена възглавница.

За опита за убийство Роберт М. може да получи от 8 до 15 години затвор, но ако се установи, че е използвал специални средства, като деактивирането на възглавницата, може да отиде в затвора до 25 години или дори до края на дните си, пише полското издание „Факт“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

2

Constanza

02.07 2023 в 10:20

Може жената да е имала някакви имоти, които му се е искало да усвои. Сега ни семейство, ни имоти, ни свобода.

12078

1

edin slep

02.07 2023 в 02:55

Егати хората, вземи се разведи по живо и здраво ...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика