Трима загинали и петима ранени цивилни след сутрешен руски обстрел в Херсонска област

OFFNews 11 март 2023 в 16:01 2992 0

обстрел

Снимка Телеграм

Още се разчистват останките.

Трима цивилни граждани са загинали в резултат на руски обстрел на Николаевската магистрала в Херсонска област тази сутрин, съобщи председателят на държавната администрация Олександър Прокудин. Петима са ранените. 

По данни на областната администрация руските войски са обстрелвали контролирани от Украйна населени места в Херсонска област 71 пъти през последното денонощие, като са изстреляли 335 снаряда.

"Противникът е открил огън от минохвъргачки, РСЗО, артилерия, танкове и безпилотни летателни апарати", се казва в доклада.

По данни на Херсонския градски съвет самият областен център и околностите му са били обстрелвани 13 пъти през последните 24 часа, в резултат на което е загинал един местен жител.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи, че руските войски са нанесли удари по артилерийски позиции, жива сила и техника на ВСУ в 114 района в Херсонско направление, като са унищожили склад с боеприпаси на териториалната отбрана на ВСУ.

След като в началото на ноември м.г. руското командване взе "трудно решение" и войските се изтеглиха от десния бряг на река Днепър, Херсон и околностите му са подложени на редовен обстрел от руската артилерия. Десетки цивилни граждани са станали техни жертви. Военни експерти посочват, че руският обстрел на жилищните райони на Херсон е спонтанен, безразборен и не решава никакви военни задачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки