Тръмп си присвоил похвала, за да се рекламира за изборите

OFFNews 12 октомври 2020 в 15:51 2925 0

Доналд Тръмп си е присвоил похвала, отправена към друг, за да се рекламира за изборите.

Американският президент и кандидат за нов мандат публикува 30-секунден видеоклип в официалния си канал в You Tube и на един от кадрите топ ученият д-р Антъни Фаучи казва: "Не мога да си представя, че някой би могъл да направи повече", имайки предвид борбата с COVID-19. Контекстът на видеото води към мисълта, че похвалата е отправена лично към Тръмп. Всъщност ръководителят на Националния център по алергични и инфекциозни заболявания има предвид себе си и екипа си. Скандализиран от каченото на 10 октомври видео, д-р Фаучи днес внесе публично разяснение.

Похвала от д-р Фаучи към Тръмп би звучала изненадващо на фона на предишните остри критики, отправяни от специалиста към президента именно по темата COVID.

Днес специалистът по инфекциозни болести подчерта, че никога не е подкрепял публично един или друг кандидат за политически пост.

Публичният задочен дебат се случи, след като преболедувалият COVID президент Тръмп се завърна към кампанията си в понеделник - само два дни, след като лекарите му го разрешиха.

Бързащият да се върне при потенциалните си избиратели президент ще се изправи срещу кандидата на Демократите Джо Байдън в президентските избори на 3 декември.

Клипът

30-секундната предизборна реклама обявява, че "Президентът Тръмп се възстанови от коронавируса, както (се възстанови) и Америка". След това на екрана се появява д-р Фаучи. Кадърът е взет от интервю на специалиста пред Fox News от март. Цялото изречение, част от което е изрязана за целите на рекламата за Тръмп, звучи така: "Посветил съм почти цялото си време на това. На практика съм в Белия дом всеки ден с работната група. Всеки ден. Така че не мога да си представя при никакви обстоятелства, че някой би могъл да направи повече".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови