Тръмп: Обвиненията за импийчмънта да бъдат отхвърлени. Адвокатите: Да бъде оневинен незабавно

OFFNews 20 януари 2020 в 22:40 2025 0

Снимка АА

Обвиненията за импийчмънта, представени за разглеждане в Сената, са оскърбление на Конституцията и нашите демократични институции, се казва в меморандум на президента Тръмп, публикуван от пресслужбата на Белия дом.

„Самите обвинения и несправедливият процес в резултат на тях представляват откровена политическа стъпка от страна на демократите в Камарата на представителите и следва да бъдат свалени от разглеждане. Те обезценяват великата сила на импийчмънта и пренебрегват сериозната отговорност, която съдържа тази сила“, се посочва още в текста, цитиран от VOA.

„В рамките на процеса, породен от тези обвинения, са нарушени всички прецеденти и всички принципи за справедливост, наблюдавани в рамките на разследванията по импийчмънт в продължение на 150 години. Независимо от това, демократите в Камарата на представителите успяха да докажат само това, че президентът не е извършил абсолютно нищо осъдително. Всичко това е опасно извращение на Конституцията, което сенатът е длъжен възможно най-бързо и най-решително да осъди“, е подчертано в меморандума.

Началото на процеса е в Сената утре /вторник/. Тръмп е обвинен в злоупотреба със служебно положение с молбата си към Украйна да разследва политическия му съперник Джо Байдън и във възпрепятстване на разследване на Конгреса на поведението му.

Адвокатите на Доналд Тръмп призоваха Сената, който е натоварен с процеса за отстраняване от длъжност на президента, да го оневини незабавно, предадоха Франс прес и БТА.

Процесът е опасно опорочаване на Конституцията, пишат адвокатите в меморандум от 110 страници, който беше внесен днес в горната камара на Конгреса.

"Сенатът би трябвало да отхвърли обвинителния акт и да оневини президента незабавно", смятат те.

Според близък до екипа на защитата на Тръмп източник целта е да се докаже, че обвиненията са очевидно лишени от основание и биха могли да бъдат отхвърлени в самото начало на процеса.

Източник: VOA /Voice of America/, БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови