Тръмп не е добре дошъл в британския парламент (видео)

OFFNews 07 февруари 2017 в 08:43 5159 5

Американският президент Доналд Тръмп няма да е добре дошъл в британския парламент по време на държавното му посещение във Великобритания. Това заяви говорителят на Камарата на общините Джон Беркоу. Причината са расистки и сексистки изказвания на президента на САЩ. 

В свое изказване Беркоу заяви, че се противопоставя категорично на това Тръмп да направи обръщение в британския парламент, като подчерта, че "да бъдеш поканен за обръщение в парламента не е автоматично право, а заслужена чест". Беркоу заяви, че позицията му е била формирана още преди указа, с който американският президент забрани достъпа на чужденци от няколко държави в САЩ.

"След налагането от президента Тръмп на забраната за мигранти, вече съм още повече против той да направи обръщение в Уестминстърската зала (най-старата част на Уестминстърския дворец, в която се помещават Камарите на парламента, бел. ред.).

В същото време президентът Тръмп отправи нови остри нападки срещу американските медии и специално срещу "Ню Йорк таймс", който написа, че новият президент е в изолация в Белия дом, а неговите служители нямат никакъв опит. Подновявайки враждебността към влиятелния американски вестник, която прояви от самото начало на предизборната кампания, Тръмп написа в Туитър: "Слабият "Ню Йорк таймс" пише пълни измислици за мен. Правят го погрешно от две години, а сега съчиняват истории и източници!", съобщава БТА. 

"Ню Йорк таймс" публикува статия в неделя, според която в Белия дом има изненадващо малък екип, състоящ се от половин дузина съветници, които не знаят нищо за дейността на федералното правителство. Вестникът се позовава на правителствени служители, помощници на конгресмени и бивши служители, повечето неназовани. В статията се твърди, че съветниците на президента заседавали на тъмно, защото не открили ключа за осветлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

3

Лопе де Вега

07.02 2017 в 09:36

Доколко това ще помогне на Тереза Мей, когато почне да проси от Тръмп още повече привилегии за Обединеното кралство като компенсация за неминуемите загуби от Брекзит? Иначе Тръмп с тоя акъл доникъде няма да я докара. Това поведение на слон в стъкларски магазин, тези безотговорни приказки наляво и надясно, тази арогантност, няма да го изведат на добър край. Вече успя да настрои почти всички срещу себе си. Не виждам добър край на това президентство.

Поздрав!