Тръмп е бил заразен с коронавирус по време на първия дебат с Байдън

OFFNews 01 декември 2021 в 20:41 6544 0

Снимка архив

Доналд Тръмп е бил заразен с коронавирус по време на първия предизборен дебат с Джо Байдън на 29 септември 2020 г., съобщи "Ню Йорк таймс", цитирайки двама бивши служители на Тръмп.

Три дни преди дебата той си е направил тест, който е дал положителен резултат, но въпреки това Тръмп участва в дебата през есента на 2020 г.

На 26 септември лекарят от Белия дом Шон Конли се е обадил, за да съобщи новината.

"Г-н президент, имам някои лоши новини. Дадохте положителна проба за COVID-19", съобщил Конли, а Тръмп му отвърнал с псувня.

Въпреки игнорирането от негова страна, най-близките до него са получили заповед да носят предпазни средства, защото президентът е заразен. Тръмп обаче решил да не пази околните и минути след новината за положителния тест е дал интервю без да носи маска. 

Дни по-късно репортер на "Ню Йорк таймс" също е дал положителен резултат, съобщават от изданието.

Разкритията идват година след случая. Първи за него разказва началникът на кабинета на Тръмп Марк Медоус в новата си книга, цитирана от в. "Гардиън".

Миналата година Белият дом не съобщи за положителния тест. По-късно от администрацията на Тръмп обявиха, че президентът има негативен резултат, а той продължи с предизборен митинг и дебат.

Малко след началото на предизборната кампания и този дебат - рано сутринта на 2 октомври, от Белия дом съобщиха, че Тръмп е дал положителна проба, но отказаха да разкрият кога точно е направен тестът. Няколко часа по-късно той беше приет в болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!