Quantcast

Тони Блеър: Не трябва да напускаме ЕС, ако го решим като народ

OFFNews Последна промяна на 04 юли 2016 в 10:20 8114 10

Великобритания не трябва да напуска Европейския съюз, ако общественото мнение по въпроса се промени, заяви бившият министър-председател Тони Блеър пред Радио 4 на Би Би Си.

До думите на Блеър Великобритания е суверенна и не трябва да изключва различните варианти за развитие на ситуацията с напускането на Европейския съюз. 

Според него процентната разлика между гласувалите за и против излизането на кралството от ЕС е твърде малка, за решението се смята за необратимо. 

"Като започнат да се появяват детайлите относно това как изглежда този нов свят, какви са практическите ефекти, парламентът има своята роля. Страната трябва да продължи да участва в този дебат, трябва да продължи да изразява позицията си", каза Блеър. 

Бившият лидер на Лейбъристката партия отбеляза, че е демократично да се вземе предвид волята на хората.

"Сега е ясно - напускаме, но не знаем накъде се насочваме", каза той.

Блеър коментира, че Великобритания не трябва да се ограничава. ако в хода на преговорите с останалите държави от ЕС стане ясно, че е отделена от общия пазар и трябва да разчита на Световната търговска организация за постигане на различни търговски сделки и ако се открият компромисни варианти.

Според лейбъристът трябва да се обърне внимание на важната роля на настоящи премиер Дейвид Камерън в преговорите в ЕС, а не да се чака изходът от надпреварата за неговия пост. 

Блеър отбеляза, че позицията на Великобритания в световен мащаб е отслабнала и кралството трябва да се бори, за да си я възвърне. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3504

10

Фикс ит агейн Тони...:-)

17668

8

Руслан

04.07 2016 в 14:18

'ако го решим като народ'
Що бе Тони, вие миналия месец като говеда ли го гласувахте?

73928

6

El Commandante

04.07 2016 в 13:24

Тони Блеър е военнопрестъпник и го чака трибунал и затвор...

3504

1

Ах ах ах,
ква тана тя?!

Пък путиноидите очакваха домино от напускащи страни-членки..