Терористът Гиркин: Глупаците свършиха, никой вече не иска в ЧВК Вагнер

От Попасна до Бахмут Пригожин загуби поне 40 000 души, без да броим жертвите на редовната ни армия, които също не са малки, казва бившият министър на отбраната на ДНР

OFFNews 24 май 2023 в 16:47 12542 1

Гиркин
Терористът Игор Гиркин-Стрелков.

Терористът Игор Гиркин-Стрелков коментира подробно изявлението на ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин за загубите сред наемниците му.

В канала си в Телеграм той изразява дълбоки за достоверността на твърдението на Готвача на Путин, че в Бахмутската месомелачка са загинали само 20 000 загинали "вагнеровци". Според Гиркин загубите на частната военна компания за последните 6 месеца там са минимум един път и половина по-големи. Той обяснява и какво го кара да мисли, че Пригожин лъже.

"Лидерът на "Вагнер" заяви, че от затворническите колонии в неговата ЧВК са дошли 50 хил. От тях 10 хиляди били убити. В същото време самият Пригожин преди това заяви, че 26 хил. затворници са амнистирани и са се върнали по домовете си. И така, къде са отишли още 14 хиляди", чуди се Гиркин-Стрелков.

Според него част от тях вероятно са безследно изчезнали, "което в 99% от случаите означава смърт". Но повечето от тях вероятно са тежко ранени и осакатени и няма да се върнат в действие.

"По този начин. От 50 000 осъдени на практика всеки втори е попаднал в графата "безвъзвратни загуби"... Като минимум безвъзвратните загуби на Вагнер по маршрута от Попасна до западните покрайнини на Бахмут възлизат на 40 000 души. Към това трябва да добавим и загубите на частите и подразделенията на Въоръжените сили на Руската федерация, помагащи на Вагнер - както редовни, така и различни доброволчески части. Те също са големи, можете да бъдете сигурни", каза Гиркин.

Според него оценките на Пригожин, че ВСУ са загубили 50 000 души в боевете за Бахмут са "малко преувеличени".

"Дори ако ВСУ наистина са загубили около 50 000 войници в това направление, то загубите на руските въоръжени сили са същите. Така, че кой кого е смлял", риторично пита терористът.

Според Гиркин обявявайки занижени загуби на армията си Пригожин се опитва да създава илюзия, че все още разполага с боеспособни сили, каквито вече нямал. Бившият министър на отбраната на сепаратистите от ДНР посочва, че в ЧВК "Вагнер" са останали едва около 19 хил. наемници.

"Вече не получават по 10 хил. нови наемници всеки месец. Глупаците свършиха след касапницата", твърди Гиркин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!