Тереза Мей за Сирия: Целта не беше смяна на режима. Изпратихме послание

OFFNews 14 април 2018 в 15:14 6047 5

"Това не беше намеса в гражданската война, нито имаше за цел смяна на режима. Това беше ограничен, прецизен и ефикасен удар с ясни граници. Въпреки че е в ход цялостна оценка на ударите, ние сме уверени в техния успех", обяви британският министър-председател Тереза Мей, цитирана от предадоха Ройтерс и Франс прес.

Рано сутринта тя застана пред камерите и микрофоните, за да обяви началото на въздушния удар на САЩ, Великобритания и Франция и да разясни мотивите за включването на страната в него.

Премиерът подчерта, че нападението с крилати ракети след химическата атака срещу цивилни в сирийския град Дума от миналата седмица изпраща следното ясно послание: "Международната общност няма да стои настрана и няма да толерира употребата на химически оръжия".

Британският премиер увери, че водената от САЩ коалиция е предприела ударите, защото опитите за преговори със Сирия са се провалили.

Те ще понижат способността за разработването и използването на химически оръжия. Великобритания няма да търпи и толерира използването на химически оръжия, каза Мей, която днес ще говори пред парламента.

На въпрос защо не се е консултирала с парламента, преди да предприеме операцията, тя отвърна, че е било по съображения за сигурност.

Доклади на разузнаването и на други източници сочат, че сирийското правителство стои зад атаката в Дума миналата седмица, каза Мей.

"Надеждна разузнавателна информация сочи, че сирийски военни са координирали вероятната употреба на хлор в Дума на 7 април. Никоя друга групировка не е могла да извърши това нападение. Опозицията не използва нито хеликоптери, нито варелни бомби", подчерта британският министър-председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8505

5

peshooo

14.04 2018 в 21:50

Вие послание изпратихте , ама стигна ли ? И внимание със следващото , че знае ли човек .

20699

4

Новак

14.04 2018 в 21:03

Да ме извиняват ама САЩ , Британия и Франция не са “международната общност”. Особено когато са ръководени от хора, които не са за там.