Тереза Мей нападна Русия с обвинения за намеса в изборите и кибершпионаж

OFFNews 14 ноември 2017 в 10:05 4431 2

Тереза Мей предприе най-силната си атака срещу Русия досега, обвинявайки Москва в намеса в изборите и кибершпионаж. На банкет в Лондон британският министър-председател заяви, че правителството на Владимир Путин се е опитало да "подкопае свободните общества", пише Би Би Си.

То "посяло фалшиви истории", за да "пожъне раздор на Запад".

Но, добави тя, както Великобритания не иска "вечно противопоставяне" с Русия, така и ще защити интересите си.

Коментарите ѝ са в силен контраст с тези на американския президент Доналд Тръмп, който миналата седмица заяви, че вярва на Путин, който отрече намеса в президентските избори на САЩ през 2016 г.

Във важната си реч за външната политика Мей, отправи "много просто послание" към Путин: да избере много "различен път" от този, който през последните години доведе до анексирането на Крим, който предизвика конфликт в Украйна и кибератаки срещу правителства и парламенти в Европа.

Русия може да бъде ценен партньор на Запада, но само ако "играе по правилата", подчерта тя.

"Русия нееднократно е нарушавала националното въздушно пространство на няколко европейски държави и осъществи продължителна кампания на кибершпионаж. Това е включвало намеса в изборите и хакерска атака срещу датското министерство на отбраната и Бундестага, както и срещу много други."

"Знаем какво правите. Няма да успеете, защото подценявате устойчивостта на нашите демокрации, трайното привличане на свободни и отворени общества и посвещението на западните нации към съюзите, които ни обвързват", обърна се Мей към руските управляващи.

Въпреки че Великобритания напуска ЕС и се насочва по друг път, тя остава абсолютно свързана с НАТО, увери британският премиер и подчерта, че силното икономическо партньорство между Великобритания и Европейския съюз ще бъде опора срещу руската агитация в Европа.

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън, който след месец за пръв път ще посети Русия в качеството си на дипломат №1 на страната, заяви, че британската политика към Русия трябва да бъде предпазлива, но и ангажирана в процеса след десетилетия на обтегнати отношения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

14.11 2017 в 11:14

""Знаем какво правите. Няма да успеете, защото подценявате устойчивостта на нашите демокрации, трайното привличане на свободни и отворени общества и посвещението на западните нации към съюзите, които ни обвързват""

Значи докато коалиция водена от САЩ и ВБ, заедно със СА и Израел, предизвиква най-голямата хуманитарна криза в модерната история, всички мълчат, а тази вещица излиза и говори абсолютни неистини. Но понеже хуманитарната криза в Йемен не е уместна да бъде в медиите, тя не е.
Британия, която е това което е заради избиването на цели народи, заради заробването на цели континенти, сега имат куража да излизат и да сочат с пръст.
Не мога да повярвам в какъв свят живеем, това което лидерите ВИ ви лъжат официално по телевизиите, НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА .....