Търсят още оцелели на „Коста Конкордия“

Юлиан Христов 21 януари 2012 в 13:17 1620 0

Коста Конкордия. Снимка: БГНЕС
Коста Конкордия. Снимка: БГНЕС

Спасителната операция около круширалия круизен лайнер „Коста Кондкордия“ продължава и днес. Водолази планират да пробият с контролирани експлозии три отвора в пета палуба, където се смята, че може да има все още оцелели хора.

До момента повече от 20 от общо 4000 пасажери се водят за изчезнали, загиналите са 11.

Операцията на водолазите трябваше да бъде прекъсната вчера, за да им се даде възможност да си починат. Междувременно обект на операция през нощта от специални противопожарни екипи бяха части от кораба, които все още са на повърхността на водата.

Опасното засядане на кораба върху скалите, които са пробили дупка в него, и възможността той да се наклони още повече са постоянен източник на притеснение за издирвателната и спасителната операция, която често бива прекъсвана, посочва ДПА.

След като стабилизирането на плавателния съд беше потвърдено, водолазите от военния флот са слезли на дълбочина около 20 метра, за да изрежат процепи в долната част на кораба. „В момента търсим между 2 и 3 палуба”, заяви говорителят на бреговата охрана във връзка с операциите за намирането на 21 души, които все още са в неизвестност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!