Срещата за съдбата на Давутоглу с Ердоган приключи

Калоян Константинов 04 май 2016 в 21:28 7149 2

Снимка AP

Снимка от срещата.

Ключовата среща между турския премиер Ахмет Давутоглу и президента Реджеп Ердоган, след която се очакваше Давутоглу да подаде оставка, приключи, предаде "Хюриет".

След нея обаче не последва оставка на никого, което сложи край на слуховете за разрив между двамата, пише изданието.

Срещата се състоя в двореца на президента и продължи час и 40 минути, като все още не е ясно какво е говорено на нея. След приключването ѝ обаче бе обявено, че не предстоят допълнителни съобщения и изказвания от нито един от двамата.

Хипотезата за оставката на Давутоглу набра скорост след заседание на оглавяваната от него Партия на справедливостта и развитието.

„Мога да напусна всяко работно място, но няма да разбия сърцата на моите приятели, с които споделяме една обща кауза. Ще се оттегля, ако е необходимо”, каза Давутоглу, цитиран от "Хюриет".

Вниманието към днешната среща е предизвикано от факта, че в последно време близки до управляващата консервативна ислямистка Партия на справедливостта и развитието (ПСР) твърдят за нарастващо напрежение между Ердоган и Давутоглу.

Миналата седмица Централният изпълнителен Съвет на управляващата ПСР оряза пълномощията на Давутоглу, като иззе функциите му на ръководство върху местните структури.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови