Местан обяснил на Давутоглу защо прави ДОСТ

OFFNews 01 април 2016 в 13:20 3423 1

mestan
Местан и Давутоглу говорили час и половина

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан се е срещнал снощи с турския премиер Ахмет Давутоглу, съобщават от пресцентъра на бъдещата партия ДОСТ.

По време на срещата в правителствената резиденция Чанкая, продължила час и половина, Местан запознал премиера Давутоглу с развитието на политическите процеси в България в това число и със събитията, породили необходимостта от учредяването на новата политическа формация ДОСТ.
„Сред подробно изложените мотиви за създаването на новата партия, съответно нейните принципи и цели, специално бе акцентирано че важен приоритет във външнополитическата дейност на новата партия ще бъде развитието на България като реална натовска и истинска европейска държава.

В този контекст бе разположена и тезата за необходимостта от стратегическо партньорство между Република България и Република Турция, като ДОСТ ще даде своя принос в това отношение. Обсъдени бяха и редица други актуални геополитически проблеми, в това число и кризата с бежанците. Бе подчертана ролята на Република Турция, която задържа на територията си 2.7 милиона бежанци, за сигурността на Европейския съюз, независимо от факта че Турция не е формален член на ЕС", се казва в съобщението.

Лютви Местан предаде поздравите на българския премиер г-н Бойко Борисов. „Г-н Давутоглу на свой ред чрез българската делегация изпрати на г-н Борисов своите пожелания и увери членовете на делегацията, че за приятелска Турция отношенията с България не само в рамките на НАТО, но и в областта на икономическите и културните взаимоотношения са от приоритетно значение",пише в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews