Снимка на умиращ на релсите мъж скандализира САЩ

Николаос Цитиридис 05 декември 2012 в 12:20 2913 1

На първа страница в New York Post показах умиращ човек.
New York Post cover for Tuesday, December 4, 2012. Front page. DOOMED - Pushed on the subway track, this man is about to die

Първата страница на американския всекидневник New York Post скандализира цялата Америка. Снимката на броя от 4-ти декември снимката показва човек, който всеки момент ще бъде премазан от влак на метрото. 

На кадъра се вижда мъж, който е в безпомощно състояние след сбиване с клошар, който го блъснал върху релсите. В този момент на перона се оказва фотографът на свободна практика Умар Абаси, който вижда борещия се за последна глътка живот Ки Сук-хан, на 58 години. 

Читателите на вестника са възмутени, че постъпката на фотографа е да снима умиращия човек вместо да се опита да го премести от релсите.

Издателите на вестника излязоха с позицията, че фотографът е чакал метрото и се затичал към влака, като същевременно щракал със светкавицата, за да предупреди водача на мотрисата.

С едър шрифт върху снимката пише "Блъснат на релсите, този човек ще умре. ОБРЕЧЕН."

Трагедията се разиграва до "Таймс Скуеър". Нападателят на Ки Сук-хан не е открит. Не се съобщават подробности за жертвата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови