Ще го видите! Основният удар на ВСУ в лятното контранастъпление предстои

OFFNews 28 юни 2023 в 12:55 7290 8

Снимка ru.krym.com

Олексий Резников

Основният удар на Въоръжените сили на Украйна в хода на лятното контранастъпление тепърва предстои, заяви в коментар за „Файненшъл Таймс“ министърът на отбраната на Киев Олексий Резников. Настоящите постижения на ВСУ министърът нарича „встъпителни“.

„Когато се случи (настъплението, б. р.), ще видите всичко. Всички ще видят всичко“, заяви Резников, коментирайки съобщенията на западните медии за бавното според тях настъпление на украинската армия срещу добре укрепените руски позиции.

Резников заявява, че основните резерви на украинските войски, включително повечето бригади, обучени на Запад и оборудвани с модерна техника, все още не са задействани. Но в същия момент призовава да не очакваме „чудо“.

Украинският военен министър смята ситуацията в Руската федерация за твърде непредсказуема, за да се залага на падането на властта на Путин в резултат на вътрешни конфликти.

„Ще ги видим колко са издържливи след като стане напечено“, добавя Резников, визирайки бъдещите украински контраофанзиви.

Бунтът на Пригожин, смята Резников, е показал на западните партньори „близостта на победата на Украйна“. Затова той се надява съботните събития да доведат до увеличаване на военните доставки. Министърът признава, че текущата стратегия на ВСУ е изтощаване на руската армия чрез тежки загуби.

"Трябва да се доверим на нашите сили за сигурност и отбрана, както и на нашите партньори, които доставят оръжия. Тези фактори са много по-надеждни и по-предвидими от вътрешните борби в Русия", подчертава Резников.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

9

Bad Horse

28.06 2023 в 17:59

Д-р Мазникуров, написъл съм ти черно на бяло какво каза Тръмп, можеш и сам да го намериш в Нета. Обаче реакцията ти е очакваното "епа, нема такова животно" :)

Твоето състояние се нарича Trump Derangement Syndrome, от него страдат милиони. Можеш ли да намериш нещо положително и в най-омразните ти хора? В Хитлер, в Сталин, в Путин? Можеш ли да намериш недостатък в идолите си? Ако да, поздравления, значи мислиш с главата си. Не си идеологически обладан.

И да, мога да изброя дълги списъци с грешки и идиотизми на Тръмп. Но списъка ми с добри негови решения е малко по-дълъг. Така че, резултатът е в плюс.

710

8

Д-р Мазникуров

28.06 2023 в 17:32

Единственият разумен довод на копейките, ватенките, чебурашките, мурзилките и прочие рус-уродлива измет да питат "какво ставало с контра-ованзивата" (на Украйна) е това да пробват да си направят сметка и преценка колко точно "им остава" на самите тях, или поне горе-долу! Ако имат и милиграм мозък, този въпрос наистина би трябвало да ги вълнува и тревожи! Аз лично мога да им кажа че не им остава никак много, макар че едва ли ще ме послушат и повярват! Хубаво е да започнат да планират вече как и къде да се покрият! Или, ако ще продължават още с "активна творческа и професионална кариера", то към каква друга долна, зловредна и гнусна дейност или "кауза" (някаква "алтернативна гледна точка", или каквото е там ...) да се преориентират! Все пазар за тяхната токсична биомаса ще се намери ...

710

7

Д-р Мазникуров

28.06 2023 в 17:23

Bad Horse, добре си го написал, съгласявам се почти 100 %. Само туй за Тръмп нещо не ми се връзва, според мен НЯМА НИЩИЧКО за което този оранжев олигофрен да е бил прав - това е Царя на Голямата Лъжа. Не че дедо ви Байдън е нещо кой знае какво, взел-дал и той завалията, ама ако беше сега още Тръмп на власт, направо щяхме ние на Пусьо да помагаме и да му даваме оръжия, помисли!

12407

6

Bad Horse

28.06 2023 в 15:55

Когато икономиката им беше супер зависима от евтини руски горива, си затваряха очите за руските престъпления. Трябваше Путин да им спре кранчето, за да признаят, че Тръмп беше прав.

В Германия каза че зависимостта на Европа от руския нефт и газ е проблем и трябва да диверсифицират. И също че военните им бюджети са прекалено ниски и армиите им неефективни. Смяха му се тогава! Ха-ха, оранжев клоун... Сега им излиза през г.

-529

5

6екеr4о

28.06 2023 в 15:42

Имах късмет и последните 30 години работя на жълтите павета в София и веднага ще дам пример с една пешеходна пътека, на която като се поява 3-тонен джип веднага набива спирачки и водачът му учтиво ме приканва да мина пръв. Пич, ти си 3 тона, а аз съм 50 кила, барабар със зъболекарския стол, от къде - накъде ще имам предимство!? А и зад теб колона се е оформила... Въпрос на възпитание. Я да видиш какво става у наше село, местните моторизирани джигити те признават на пешеходна пътека само ако си роднина или приятел, иначе....

Същото е и с лидерите на целокупния Запад, те са израсли в лачено-паркетна среда, научени са да маниерничат претенциозно, възпитани са да куртоазничат учтиво, но не и да се противопоставят ефективно срещу дребни улични бандити, които след дълги години тормоз от по-ербат от своите себеподобни, са станали чекисти, за да могат тихо, но злобно да си отмъщават!?!

Тези простички истини следва да бъдат осъзнати, та да се вземат необходимите мерки, Слава на УкраИна!

2099

3

Mateevk

28.06 2023 в 14:52

Цената в животи вече набъбна неимоверно и ще продължава да расте, но засега не се вижда друг изход. Все пак не трябва да има свръхочаквания, че ще станат чудеса.Такива ще има при поява на други непредвидими засега фактори, какъвто беше метежът на Пригожин. Укранците трябва да успеят, за да не си мислят такива като Путин, че със сила ще могат всичко да постигнат. Техният успех или неупех би имал огромен геополитически резонанс и директно ще се отрази на най-уязвимите като нас. Видяхте по време на метежа как се изпокриха всички руски тролове, но още на следващия ден изпълзяха пак, въоръжени с новите опорки.

12407

2

Bad Horse

28.06 2023 в 14:24

Всички анал-лизатори за това говорят. Очакват нещо голямо скоро. Ще видим. Иска ми се Запада да не беше толкова поддатлив на руска пропаганда и да даде повече оръжие на Украйна, но... Това са демокрации с ТикТок ниво на мислене на половината население...

Украинците се чувстват задължени да направят нещо мащабно, за да са сигурни в подкрепата занапред. Минимум е излаз на Азовско море. Дано цената в животи не е голяма.

-529

1

6екеr4о

28.06 2023 в 14:08

Моля се на Господа Бога по сто пъти на ден украинците по-скоро да успеят! Та да се приключи с тази кървава гадост...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика