Шофьор на Юбер призна за шест убийства

OFFNews 08 януари 2019 в 14:16 3972 0

Снимка Ройтерс

Обвинен в извършването на убийствата на шестима души, опит за убийство и защита с огнестрелно оръжие шофьор на "Юбер" се призна за виновен пред съда, съобщи Би Би Си.

Те са извършени при престрелка в щата Мичиган, САЩ през 2016 г.

Четирима са убити в ресторант, а двама - в автокъща при стрелбата в град Каламазу. Нито една от жертвите не е била клиент на 48-годишният обвиняем Джейсън Далтън, който преди това не е имал криминални прояви.

Той първо обвинява приложението "Юбер" за състоянието в което изпаднал - по думите му то „контролира неговия ум и тяло“, приложението го било "принудило" да стреля по случайни хора в продължение на пет часа. Но точно преди началото на делото Далтън променя показанията си. От прокуратурата са категорични, че не му е била предлагана сделка при признаване на вина.

Сега той е изправен пред доживотна присъда без право на замяна за шест убийства, два опита за убийство и осем обвинения, свързани с други престъпления, извършвани с огнестрелни оръжия.

Масовата стрелба е извършена една съботна вечер през февруари 2016 г. на три места - пред ресторант „Cracker Barrel“, пред автокъща на „Kia“ и пред жилищен блок. Около 17:30 ч. Далтън прострелва жена пред децата ѝ пред жилищна сграда в Каламазу и е откарана в болница в тежко състояние. Около 22 ч. баща и син са застреляни, а трети човек е ранен пред автокъща. Около 22:15 ч. при трета стрелба на паркинга пред ресторант момиче е тежко ранено, а четири жени са убити.

След ареста на Далтън от „Юбер“ потвърдиха, че мъжът е регистриран в приложението и коментираха, че са "разтърсени" от случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!