Шефът на полската полиция в болница след стрелба с гранатомет зад стената на кабинета му

Красимир Крумов 15 декември 2022 в 13:45 3280 2

Ярослав Шимчик

Снимка Polska Policja

Генерал Ярослав Шимчик бил с драскотини, леки контузии и временна загуба на слуха след като гранатомет гръмнал за стената на кабинета му.

Комендантът на Националната полиция на Полша генерал Ярослав Шимчик е бил откаран в болница след инцидент, при който от другата страна на стената в кабинета му в страдата на Главната комендатура бил произведен изстрел с гранатомет, съобщи TVN24 с позоваване на източник от платформата си за очевидци. Говорителят на полицията Мариуш Чарка е потвърдил новината до обем, че е повреден таванът на сградата. Според информация на медиите от болницата главният комендант Шимчик е с временна загуба на слуха.

Произшествието, за което властите във Варшава са премълчали 24 часа е станало в сряда сутринта. Първоначалната неофициална информация е била за ранен бодигард в резултат на падането на два тавана. След като в сградата на ул. „Пулавска“ в центъра на столицата бил чут взрив, на място били повикани сапьори. По време на избухването в сградата са провеждани и строителни дейности, взривът е станал от челната страна на комендатурата към улицата.

Това, което се знае в четвъртък по обяд е, че на място не са идвали пожарникари и, че прокуратурата не е образувала следствие. Говорителят Чарка е казал, че повече информация няма да има, защото взривът е станал в неявно помещение, което е обект на класифицирана информация и, в което се намира оборудване, свързано с обезпечаване на сигурността на целия обект.

Взривът е станал към 8 сутринта в сряда и е причинен от изстрелването на гранатомет, донесен в Полша от Украйна. Боеприпасът е ударил стената, зад която се намира кабинетът на Главния комендант. Пострадал е гардът му, а самият той бил загубил временно слуха си, имал одрасквания и контузии и бил „обработван“ няколко часа в болница. Освободен е за домашно лечение едва след като се е възстановил слухът му.

В 7.57 на улицата пред комендатурата била извикана „Спешна помощ“, тъй като работник, който извършвал строителни дейности на платното на ул. „Пулавска“, казал, че нещо му е паднало на главата от небето.

"Противотанковите гранатомети служат за унищожаване на руски танкове, а не на полски полицаи. Господа, не се дърпа прекалено спусъка, когато гранатометът е зареден. Освен, ако на мушката имате танк, а не таван", написа опозиционният политик и бивш външен министър на Полша Радослав Шикорски. В четвъртък по обяд редица полски полицити поискаха правителството да обяви какво се е случило в сградата на Главната комендатура на полската полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

2

Merc

15.12 2022 в 19:16

Жалко , че една граната , която би могла да разсипе поредния руски скрап не е използвана по предназначение.
Нищо .
Има достатъчно NLAW и JAVELIN.

Скоро ушанките ще свалят от паметниците Т-34 , а защо не и ЦАР ТОП от Москва.

Чебурашки , сър....