Шефът на НАТО предупреди, че войната в Украйна може да продължи с години

OFFNews 19 юни 2022 в 08:29 3983 7

Йенс Столтенберг

Снимка twitter.com/jensstoltenberg

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е на мнение, че войната в Украйна може да продължи с години.

В публикация в германския "Билд ам Зонтаг" Столтенберг казва, че доставката на високотехнологични оръжия за украинските сили би увеличила шансовете за освобождаване на Донбас от руски контрол.

"Трябва да се подготвим за факта, че това може да отнеме години. Ние не трябва да отслабваме подкрепата за Украйна. Дори ако цената е висока, не само за военна подкрепа, но и заради увеличаващите се цени на енергията и храните", казва Столтенберг.

В публикация в "Сънди таймс" британският премиер Борис Джонсън, който посети Киев в петък, също акцентира за необходимостта от подготовка за дълга война.

Той подчерта, че съюзниците трябва да покажат на украинците, че са готови да ги подкрепят дългосрочно с оръжия, оборудване, боеприпаси и обучения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

6

Pietro

19.06 2022 в 14:40

Не вярвам орките да имата оръжейни запаси, които да им стигнат за години. Започват да произвеждат ракети, за да попълнят резервите. Оказва се, че нямат компоненти, за производството заради санкциите. Путлер се опитва да мобилизира повече руснаци за войната. Малко по малко в Русия хората, които сиат да мислят, се събуждат. Руските медии съобщават за опжарени мобилизационни офиси. А все повече запасняци отказват да отидат да се бият в Украйна. "не на войната!" надпис се появяват на витрините на някои от мобилизационните бюра. Наблюдатели посочват, че Путлер се страхува да обяви всеобща мобилизцаия, защото вижда в тази стъпка заплаха от масови протести, които може да го свалят от власт.

2550

5

alfakentavur

19.06 2022 в 13:06

Ето един въпрос, който ще дискутират бъдещите историци и социолози. Могат ли путлерските тролове да бъдат наричани Кучки на Путлер?

1973

4

autogentile

19.06 2022 в 10:43

Ха, Божинка ти ли си….!? Защо си се кръстил “Злотоку4е” - незнам колко си зъл, но със сигурност не си ку4е …по-скоро “ку4ка”.

2994

2

Гражданин

19.06 2022 в 10:03

Може и да продължи години, докато си върнат Крим.. Но изгонването на руснаците до положението на 23.02 няма да е толкова дълго.