Северодонецк е на ръба на хуманитарна катастрофа

OFFNews 08 юли 2022 в 10:33 1054 2

Северодонецк

Снимка facebook

Северодонецк е в развалини.

Северодонецк е на ръба на хуманитарна катастрофа, обяви ръководителят на военната администрация на Луганска област Серхий Гайдай в канала си в Телеграм.

"Градът е на ръба на хуманитарна катастрофа - няма централизирано водоснабдяване, газоснабдяване и електроснабдяване. От края на февруари насам окупаторите обстрелват критична инфраструктура, като я разрушават почти до основи. Те няма да могат да поправят нищо. Защото дори в мирно време този обем от ремонти може да бъде извършен за шест месеца до една година. Ако разполагат с материали и квалифицирани работници. Руснаците нямат нито едно от двете", изтъкна той.

Гайдай подчертава, че има голям проблем с канализацията на града.

"Има голям проблем с канализационната система. Пречиствателните станции за отпадъчни води не работят, както и помпените станции. Натрупват се отпадни води. Към това се добавя и температурата на въздуха в момента. А също и миризмата от мъртвите - тези, които са погребани в дворовете, а много от тях остават в апартаменти и входове, както в една от високите сгради в новите квартали. Северодонецк го чака хуманитарна катастрофа", заключи той.

Руските окупатори се опитват да сменят местните власти в Северодонецк. Опитват се да извършат преброяване на останалото население, включително на децата, посочва УНИАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

08.07 2022 в 12:37

Вот это настоящий Руzzкий Мир!!!