Серия от атаки с коктейли `Молотов` срещу военни окръжия в Русия

Рускоезичният канал RTVi състави карта на нападенията по информация от открити новинарски източници в Руската федерация

OFFNews 14 май 2022 в 10:44 6233 2

Карта с нападения срещу военни окръжия в Русия

Снимка RTVi

OFFNews откри в новинарските масиви още няколко атаки с `Молотов` на територията на Руската федерация, които не са отразени в картата на RTVi.

Единични на пръв поглед инциденти с нападения срещу военни окръжия (военкомати) в Руската федерация придобиват характер на организирана тиха съпротива, показват обработени данни на рускоезичния телевизионен канал RTVi по открити информационни източници на Руската федерация. Екипът на канала е създал по тях карта с местата на атаките на територията на Русия.

Анализаторите, цитирани от Nextа са използвали информации за произшествия с коктейли „Молотов“ срещу военните учреждения, публикувани в бюлетини на ТАСС, дописки в Регион Онлайн, IvanovoNews, КП-Екатеринбург, Новости Воронежа, Baza и SHOT. „Пропуснали сме няколко, мисля, че призракът на Керенски се е качил в последния полет от Ню Йорк.“ - написа блогър в канала на Nexta в Туитър.

Първият изваден случай е в Луховици, западна Русия и е от 28 февруари, четири дни след началото на войната в Украйна. На 2 март е ударен военкоматът във Воронеж, на 11 март този в Березовский. За 9 май с коктейл „Молотов“ е поздравено военното окръжие в Балашиха

Последното нападение е буквално от вчера, 13 май. Новината е за коктейл „Молотов“ във военното окръжие в Омск. При нападението на ул. „Пушкин“ 74 са изпочупени прозорци, снимки в om1.ru показват и следи от горене, а според очевидци около сградата се усеща миризма на керосин. От местното Управление на МВР са отказали коментари за произшествието.

Не всички атаки са успешни. В Череповец, Вологдска област на Руската федераци две момчета на по 16 години са хвърлили коктейли "Молотов" срещу сградата на ул. "Краснодонцев", в която се помещава Военното окръжие в града. Младежите, обаче, са провели слаба разузнавателна дейност преди това и са объркали прозорците - вместо военнкомата подпалили помещенията на "Росрегистър". Неуспешният опит е станал на 8 май и липсва в картата на RTVi. 

На 4 май две бутилки с възпламенителен коктейл са хвърлени и във военкомата в Нижневартовск на ул. "Мир". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

2

fiki

14.05 2022 в 15:44

нато са виновни сигурно пак

440

1

Pietro

14.05 2022 в 14:37

Загадучните палежи и саботажи са само началото. Русия подпали Украйна, но огънят се пренася и вътре в кочината. На Путлер скоро може да му се наложи да дръпне войските от Украйна, за да се спарви с метежите в Русия. Мужиците се събуждат бавно, но като изтрезнеят напълно, може да Путлер и кликата му да им припари под краката. Някои олигарси мъдро напуснаха Путландия, но най-близките до ботоксовия урод, ще си платят сметките с лихвите.