СДСМ: Нападателите в македонския парламент са доказани изнасилвачи и убийци

Георги Савчев 01 май 2017 в 10:12 13165 4

Снимка Пресслужба на СДСМ

Нападателите в македонския парламент, които на 27 април пребиха депутати и журналисти, са съдени за убийства, изнасилвания и наркотици, обявиха от Социалдемократическия съюз на Македония.

Сред първите, нахлули в Събранието, е и Йордан Миялков, синът на Сашо Миялков - дългогодишен шеф на македонското контраразузнаване и братовчед на премиера Никола Груевски, твърдят социалдемократите.

Проучване на партията разкрива, че в нощта на нападението в парламента са били и служител на Агенцията за разузнаване, който обвинен за фалшифициране на лични документи; чиновници от местната администрация и от държавни агенции; подполковник от македонската армия; шефът на "Водопровод и канализация" – Скопие.

Нападателят, който рани лидера на социалдемократите Зоран Заев, се казва Димче Христоски - Жабата, от Прилеп. Той е осъден за двойно убийство, една от неговите жертви е дете, твърди депутатът от СДСМ Дамян Манчевски.

Манчевски добави, че депутатът Мухамед Зекири е нападнат от престъпник, който три пъти е лежал в затвора.

Всички, до един, са познати на депутатите от ВМРО - ДПМНЕ. Всички, до един, са част от партийните структури на ВМРО-ДПМНЕ, твърдят от СДСМ.

В Събранието бяха пратени тежки престъпници и убийци, за да извършат опит за убийство. Става дума за организиран сценарий на разпадащия се режим, коментира Дамян Манчевски.

Димитър Пецов от Струмица е единият от нападателите на депутата Радмила Шекеринска, твърдят от СДСМ

ВМРО: Заев е престъпник, а партията му извърши опит за държавен преврат 

Същевременно водената от Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ, която управляваше страната през последните 10 години, обвини "престъпника Заев", че е наредил да се стреля в македонския парламент.

"Заев издаваше заповеди да се стреля по македонския народ, народ, който брани държавните и националните си интереси. Ето затова трябва да отговаря престъпникът Заев", пише в позиция на ВМРО-ДПМНЕ, изпратена до медиите днес.

Криминогенният Социалдемократически съюз извърши опит за държавен преврат чрез погазване на Конституцията, законите и правилника за работа на Събранието на Република Македония. Социалдемократическият съюз погази демокрацията с опита нелегално да провъзгласи Талат Джафери за председател на парламента. Социалдемократическият съюз трябва да отговаря, защото политическото насилие, което извърши, доведе и до физическо насилие, заявиха от партията на Никола Груевски.

Още една от снимките, разпространена от пресслужбата на СДСМ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

01.05 2017 в 19:18

Не знам ти от кой свят си, а в моя свят се говори, че Югославия е възникнала много време преди комунистите, и даже преди Тито. И в нея сърбите са клали българите в Македония.
Сега кво правим? Твоя свят ли е верният, или моя?

12017

2

Кулин бан

01.05 2017 в 11:47

Обичайните типове, които всяка криминална власт ползва, за да се задържи на власт. Нищо необичайно за сръбската креатура Груевски, подкрепяна от Москва.

63994

1

Red or Dead

01.05 2017 в 11:38

Такива са "спонтанно“ протестуиращите по целият свят под егидата на един от отявлените представители на...PURE EVIL....унгарски евреин за чиято смърт мечтаят 99,99% от планетата Земя....