Сблъсъци в бежански център в Лесбос, полицията използва звукови бомби

OFFNews 16 май 2016 в 18:17 3693 3

Сблъсъци избухнаха в бежански център в Лесбос. Полицията използва звукови бомби, за да внесе ред, съобщиха местни медии. 

Участниците в сблъсъка са достигнали острова след влизането в сила на споразумението между Европейския съюз и Турция на 20 март и са били поставени под арест в центъра, докато властите им разрешат да се движат свободно на острова. 

Мигрантите са под арест в центъра от 25 дни, а процедурата за разглеждане на молбите за убежище се бави, което предизвиква допълнително недоволство. 

Бежанците са превзели сградата, в която се помещава администрацията на центъра и са запалили кофите за боклук. 

Полицията се е намесила, след като бежанците превзели сградата, в която се помещава администрацията за предоставяне на убежище, и запалили кофите за боклук, което наложи намесата на полицията. 

В същото време десетки мигранти организираха демонстрация на площада на пристанищния град Митилини на Лесбос с искане да получат разрешение да заминат за континентална Гърция и да продължат към други страни в Европа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

2

ScrewIslam

16.05 2016 в 19:39

Гръците по неволя се сдобиха с едни буйни хора, добре възпитани в духа на корана да мразят и рушат, и да се представят като жертви на насилие...докато упражняват насилие. И по неволя гърците ще ги пратят в Европа да правят това, което могат най-добре – като минимум да лежат на социални помощи и да се оплакват, че ги държат в бедност, а в крайния вариант да взривяват метростанции и да режат гърла.

Не знам колко дълго левичарските медии ще жалят тези буйстващи хора и ще налагат дневния ред на щедрата Европа-майка. Крайно време е медиите да схванат, че ако така нареченият бежанец днес „превзема сграда“, докато чака закрила от Европа, утре в качеството си на гражданин на Европа законно ще превземе европейските парламенти и ще ни наложи варварството си като начин на живот.

12319

1

Чичо ви

16.05 2016 в 19:26

"Бежанците са превзели сградата, в която се помещава администрацията на центъра и са запалили кофите за боклук.

Полицията се е намесила, след като бежанците превзели сградата, в която се помещава администрацията за предоставяне на убежище, и запалили кофите за боклук, което наложи намесата на полицията."


Хвърляйте им по едно око на тия статии преди публикация де...