Сблъсъци пред парламента в Скопие заради протеста срещу френското предложение (видео)

OFFNews 05 юли 2022 в 23:34 5358 3

Пред македонския парламент

Снимка RFE - Македонска редакция

Към полицията полетяха камъни, изкъртени кошчета за боклук и пътни знаци

Безредици в центъра на Скопие тази нощ - протестът срещу предложението на френското председателство за преговорна рамка на Северна Македония с ЕС ескалира.

Демонстрацията започна пред сградата на правителството. С викове „Оставка“, „Никога Северна, само Македония“ и „Бугар Османи“ протестиращите преминаха по моста на река Вардар и продължиха към сградата на Министерството на външните работи.

От хвърлените пиратки, димки, яйца, бутилки, домати вратата на сградата на министерството е със счупено стъкло, а шествието се отправи към сградата на парламента, съобщава БТА.

После към парламента полетяха димки и пиратки. Протестиращите събориха металните заграждения и застанаха пред полицейския кордон, който се групира пред вратата на парламента и успя да изтласка агресивните демонстранти.

Към полицията полетяха камъни, изкъртени кошчета за боклук и пътни знаци, а кордонът успя да изтласка и раздели агресивната група на улицата пред парламента.

Има ранени полицаи, които бяха изведени от колегите си извън кордона.

Парламентът вече е ограден изцяло от полиция, а протестиращите са разделени на две групи и изтласкани към парка и порта „Македония“, която се намира срещу сградата на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

1

Propaganda

06.07 2022 в 00:05

Изчадия на съвети и сърбари. Червени подчовеци.
Исторически аборт е "македонската" нация.
 
X

Да помогнем на украинските деца!