Сблъсъци, пожари и загинал в претъпкан бежански лагер на остров Лесбос

OFFNews 29 септември 2019 в 22:24 4109 1

Снимка Еkathimerini

Протестиращи мигранти запалиха пожари във и пред претъпкан бежански лагер на гръцкия остров Лесбос, настоявайки да бъдат прехвърлени в континентална Гърция, пише Еkathimerini.

Един човек е загинал, по информация от полицията, цитирана от "Ройтерс". 

Бежанци влезли в сблъсък с полицаи, когато гъстият дим започнал да се издига над центъра "Мория", в който живеят около 12 000 души при капацитет за 3000, а пожарникарите се борели с пламъците.

Полицията съобщава за едно обгорено тяло е било откарано в болницата в столицата Митилини за идентификация. Има непотвърдена информация за още един загинал в пожара.

Изпратени са полицейски подкрепления, за да овладеят ситуацията.

Мигрантските потоци към Гърция се увеличиха напоследък, макар че не са достигнали историческите си нива от 2015 г., когато повече от 800 000 души влязоха в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

1

Храбри демонстранти се бунтуват срещу лицемерието и в защита на евроценностите - свободно придвижване на стоки, ХОРА и капитали , свобода на словото, право на евростандарт на живот.
Затворени в лагер, по-лош от Белене, това ли е Европа, която искаме? Комунизъм ли искаме?
Призовавам, веднага на засегнатите клети мигранти, да бъдат връчени самолетни билети и да се настанят там, където най-много милеят за тях - в Германия, Норвегия, Франция!!!
Интеграция се нарича, за да я има Европа. :D