Сблъсък на титаните - Стивън Кинг и Илон Мъск се скараха за таксите в Туитър

OFFNews 02 ноември 2022 в 07:49 10955 2

Илон Мъск

Снимка GettyImages

Илон Мъск

Величествен сблъсък между писателя Стивън Кинг и бизнесмена и нов собственик на Туитър Илон Мъск се разигра в социалната платформа, която Мъск придоби миналия четвъртък, след сделка на стойност 44 милиарда долара.

Скандалът започна след като бе оповестена идеята всеки профил да заплаща такса от 20 долара за "верификация" (19.99 US, Б.А). Верификацията е нещо като сертификат за автентичност, който ще се получава след проверка на профила в Туитър.

"20 долара на месец за една синя отметка? Майната ви, вие трябва да ми плащате. Ако това е истина, аз се махам!" - написа в профила си класикът на хорър литературата Кинг.

Малко след това в дискусията се включи и самият Илон Мъск, който репликира Кинг:

"Все някак трябва да си платим сметките, Туитър не може да разчита само на рекламодатели. Какво ще кажеш за 8 долара?" - попита директно Мъск, но отговор от страна на Стивън Кинг не последва.

Мъск придоби Туитър преди по-малко от седмица, но грандиозните му реформи вече започнаха. Той разпусна борда на директорите на социалната мрежа и уволни предишния директор Праваг Агравал.

Мъск обяви и редица радикални промени в мрежата, сред които и възможността потребители да печелят от нея, подобно на Тик Ток и Youtube.

Няколко часа в крайна сметка магнатът написа, че окончателното му решение е таксата да е 8 долара.

"До всички оплакващи се - продължавайте с оплакванията, но ще струва $8", написа той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5426

2

Бай Пешо от Перни 6

03.11 2022 в 11:39

Цензурата си остава, така че файда никаква от смяната на ръководството. Загуби с това доста потребители, сега слага такса, ще загуби още повече.

1017

1

IvoIvo

02.11 2022 в 11:31

Развихрил се е Мъск ;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!