САЩ сложиха в черния списък българска фирма със седалище в центъра на София

OFFNews 01 февруари 2023 в 18:35 14999 7

ул. Любен Каравелов 32

Снимка Google Street View

София, ул. Любен Каравелов 32

Aмериканските власти днес наложиха пълни блокиращи санкции на 22 лица и компании от България, Израел, Кипър, Латвия и Сингапур. Тези лица и компании са свързани с мрежа за заобикаляне на вече наложени санкции и в услуга на военно-промишления комплекс на Русия, уточниха от Министерството на финансите на САЩ.

Поставените в обявения днес черен списък фирми се занимават с компютърно оборудване, разработки в областта на отбраната, търговия и строителство.

По-конкретно за България: санкционирани са търговецът на оръжие Александр Волфович и управляваната от него компания Ю-СТОУН ЛИМИТЕД (U-STONE LIMITED).

Волфович е гражданин на Кипър и Израел, роден е през 1961 г. Според американските власти той е свръзан с оръжейния търговец Игор Зименков.

Управляваната от Александр Волфович компания Ю-СТОУН ЛИМИТЕД е със седалище на адрес: София, ул. Любен Каравелов 32, ап. 4. Регистрирана е на 26 юни 2019 г.

Според данните в търговския регистър, фирмата е с предмет на дейност "проучване, проектиране, изработване, внедряване и сервизно обслужване на програмно осигуряване, проектиране, производство и сервиз на електронни и електронно-изчислителна техника, производствена, консултантска, посредническа и търговска дейност и услуги, както и всяка друга дейност, незабранена от закона."

Съдружник на Александр Волфович в Ю-СТОУН ЛИМИТЕД е узбекистанецът Макс Борисович Пифлакс, роден през 1962 г. Пифлакс също е сред лицата, на които американските власти наложиха пълни блокиращи санкции.

Действията ни са насочени срещу руска мрежа за избягване на санкции, ръководена от базирания в Русия и Кипър търговец на оръжие Игор Владимирович Зименков. Лицата от тази мрежа - "мрежата на Зименков", са участвали в проекти, свързани с руския военно-промишлен комплекс, включително в снабдяването на руска компания с високотехнологични устройства, след като Русия започна пълномащабното си нахлуване в Украйна на 24 февруари 2022 г., пише в прессъобщението на Министерството на финансите на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

7

ob1

02.02 2023 в 09:16

Лейка, вЕрно ли току-що призна, че нямате нищо, с което да противодействате на химарса? Че това е на 30 години, бе?!? Ще ти кръцнат днешната доза копейки, ей!

710

6

Д-р Мазникуров

02.02 2023 в 07:38

Бармалейчо, и теб като Бай Пешо от ПеУник, да те посъветвам да си продадеш тиквата приживе на някой научен институт, униврситет или фондация, нищо не ти пречи, та да вземеш някакви парици, да си се кротнеш и да си поживееш (и до старини ако е рекъл Господ) без да ти се налага да плескаш денонощно простоии по форумите за някоя и друга копейка! ... Ще ми благодариш, ей, сериозно! И за Науката ще има полза - да вземат да видят и научат хората що за загадъчно вещество се таи в черепчето на малките боклучета - български русоробчета и озверели имбецилчета и лузърчета като теб и другите от групичката ви :) ! Заразно ли е, генетично увреждане ли е, токсична мутация ли е, тумор нещо ли е, що ли :) ? ... А че е трагедия то е ясно!

2073

5

Johnny B Goode

01.02 2023 в 21:33

Ти да не би да очакваш от нашите служби просмукани с руски агенти да свършат нещо?
То президента руски агент, какво остава за по-надолу...

22548

4

dolivo

01.02 2023 в 19:56

Айде пак щатите ни вършат разузнавателната работа, да изхвърляме руските агенти.

Тъпотия

2073

3

Johnny B Goode

01.02 2023 в 19:42

Очаква се скоро да бъде създадена "Велика Противо-Хаймарсна Армада" която после да отиде нахуй, както предишната армада на БармаЛейката.

2550

2

alfakentavur

01.02 2023 в 19:28

Голямо като танкер, гълта гориво като 100 локомотива, дими като запален нефтен кладенец и сваля руски изтребители.
Що е то?
Руска машина за сваляне на ракети от HIMARS*.

*По вица:
Голямо като къща, дими като локомотив, шуми като параход и реже ябълки на три парчета.
Що е то?
Съветска машина за рязане на ябълки на четири парчета.
 
X

Подкастът на OFFNews