САЩ изстреля предупредителна сигнална ракета по ирански кораб в Персийския залив

OFFNews 26 април 2017 в 15:28 4005 3

Снимка Fox news

Въоръжен с управляеми ракети ескадрен миноносец на САЩ е дал предупредителен изстрел със сигнална ракета по плавателен съд на иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, съобщи американският флот, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Инцидентът е станал в понеделник, когато иранският кораб се приближил на хиляда метра от американския есминец "Махан", заяви говорителят на базирания в Бахрейн Пети американски флот, лейтенант Йън Макконахи.

Офицерът добави, че "Махан" "направил няколко опита да се свърже с иранския кораб по радиото, изпращайки предупредителни послания, два пъти е отправил международно признатия знак за опасност - пет къси изсвирвания с корабната сирена, и е изстрелял сигнална ракета, за да определи намеренията на иранския плавателен съд".

По-късно иранският кораб направил завой и се отдалечил.

Иранските власти не съобщават за инцидента.

Кораби от флотите на САЩ и Иран често имат напрегнати срещи във водите на Персийския залив, отбелязва АП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

26.04 2017 в 16:03

Е много ще им дойде дори и на американците да водят военни действия на 2 или повече фронта. Един по един, разделял и владей. Първо КНДР,за загрявка, после Иран.

25665

1

Victimized

26.04 2017 в 16:01

Значи това е еквивалентно на евентуален сценарии при който , Иранците си закарват фрегата в Калифорнийския залив, там срещат американската брегова охрана и им изпращат предупредителни ракети.
Няма такова безочие, на другия край на света си развяват коня, и с претенции на световни падари при това.....