САЩ и ЕС водят 'деликатни' разговори с Украйна за мирни преговори с Русия

Нито Путин, нито Зеленски дават сигнали, че са готови за преговори

OFFNews 04 ноември 2023 в 11:20 7538 13

войната

Снимка Газета.ру

Двамата президенти не мислят за преговори.

Представители на САЩ и Европа провеждат "деликатни" разговори с украинското правителство за възможността за мирни преговори с Русия, съобщи телевизионният канал NBC, като се позовава на два източника - настоящи и бивши високопоставени американски служители. Двете страни обсъждат "в общи линии" от какво Украйна би могла да се "откаже", за да постигне споразумение с Русия.

Разговорите започнаха на фона на загрижеността на съюзниците на Киев за ситуацията на фронта - някои американски военни я описват като патова ситуация. Ако украинските въоръжени сили не постигнат успехи до края на 2023 г. или началото на 2024 г., обсъждането на преговорите с Русия може да стане по-активно.

Администрацията на Джо Байдън се опасява, че няма да може да предостави на Украйна необходимото количество военна помощ, докато възможностите на Русия "изглеждат безкрайни". Освен това съюзниците са обезпокоени от проблемите на Украйна с набирането на нови попълнения в армията и от войната на Израел с "Хамас", заради която случващото се в Украйна получава по-малко внимание.

В същото време Белият дом вече не вижда доказателства, че Владимир Путин е готов за мирни преговори, твърдят източниците на NBC.

Валерий Залужни, главнокомандващ на украинските въоръжени сили, също говори за безизходицата на фронта тази седмица. В интервю за The Economist той заяви, че "дълбок и красив пробив" вероятно не си струва да се чака. За да победи, Украйна се нуждае от технологичен пробив, каза Залужни, напомня "Важные истории". 

На 30 октомври британското издание на The Times публикува статия за Володимир Зеленски. В нея се казва, че в най-близкото обкръжение на президента на Украйна мнозина не вярват в победата. Самият Зеленски е уверен, че Украйна ще победи и не разглежда възможността за преговори с Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

15

Минал Заминал

05.11 2023 в 01:22

Интересно, КОЙ от дивия запад, ще повярва, че с путлер може да се преговаря, уговаря и сключват договори ? В такова нещо само идиот може да повярва. Съчинилите такива новини, изглежда са правени в последните почти 2 години. Кога научиха четмо и писмо, кога им почерняха задниците от разговори и преговори взеха да разбират. Сякаш са били до разговарящите.

345

14

Джендо Джедев

04.11 2023 в 18:43

Спиртосания,

Дай пак, че нещо не ти се разбира, батенце! :D Особено интересно ще е да коментираш за безграничните възможности на Мамашка ти, която проси джепане от Кимландия. :D

345

13

Джендо Джедев

04.11 2023 в 18:37

Мдам, Украйна влиза в НАТО и ЕС, на рашняците им се дава Луганск и евентуално Донецк и готово.

12078

12

edin slep

04.11 2023 в 17:06

Дано е партенка, за да успиват руснаците. Те имат войници, но ще произведат ли оръжие за тях? Наистина модерна авиация ще обърне войната. Кримския мост, трябва да се разруши за начало.

2550

10

alfakentavur

04.11 2023 в 15:42

Мокрите сънища на БГ рашистчетата не пресъхват. Щели орките да си връщат нещо си. За 600 дни си "върнаха" няма и 15% от Украйна и в момента са в глуха отбрана. Може със същия темп след 6 дни целия Космос да си "върнат".

2099

9

Mateevk

04.11 2023 в 15:32

Да попитам само Виторио от какво точно умряха всички тия хора в повече по света и у нас по време на "измислената" пандемия. Как така изведнъж смъртността рязко подскочи за тези поне 2 години? Такива работи в природата не се случват без причина. Може ли да чуя правдоподобно обяснение преди да продължим да благославяме войната на Путин, затрила досега сигурно половин милион украници и руснаци?

75

8

230 млрд баксов

04.11 2023 в 15:13

Задава се голям позор!

-295

7

Vitorio

04.11 2023 в 14:40

Тепърва злобните и отмъстителни руснаци ще почнат да си отмъщават и да си го връщат тъпкано по ред на номерата, а безумството емоциите и злобата на неолибералните клакьори, ще излезе през носа на всички обикновените хора!
Бог да опрости душите на всички загинали руски и украински войничета и офицери, едно може да се каже със сигурност, че успяха да ни освободят от пландемичното робство на ковид1984 и да свалят маските на медицинските фашисти!
Тоест дори и от най голямото зло(войната), произлиза нещо добро...ще е жалко ако човечеството не го оцени, защото ковид истерията и масово формираната на нагласа бяха не търпими!!!

12078

6

edin slep

04.11 2023 в 14:32

Днес гледах фрагмент от предаване, някакъв твърди, че Варшава е руски град, защото е бил част от руската империя.

В Русия бавно и полека обществото се подготвя, че това ще продължи колкото трябва. Десет години им говориха, че няма Украйна и я нападнаха. След това ще се обясни, че Литва, Латвия, Естония, Беларус, Казахстан, Полша, Грузия, Армения също, а пък България, Румъния, Чехия, Унгария са били периферия, значи и те са техни.

Няма да е лесно решение, но НАТО трябва да е готово за голяма война, а Украйна да се подкрепя с оръжие колкото трябва, ние сме следващите и всякакви илюзии по въпроса са празни надежди.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика