"Санди" удари и виртуалното пространство

Николаос Цитиридис 31 октомври 2012 в 17:00 1893 0

Точните попадения на урагана Сенди
Точните попадения на урагана Сенди

Ураганът "Санди" взе десетки жертви и причини щети за милиони в САЩ. Освен материалните щети "Санди" причини и доста виртуални такива.

Един от най-популярните сайтове за онлайн стрийминг - Livestream.com - преустанови работата си. Централата на интернет гиганта е в центъра на Ню Йорк - градът, който беше пометен от стихията.

Десетки новинарски сайтове спряха своята работа, като нюйоркчани използваха социалните мрежи за актуална информация от събитията. 

Фондовата борса на Уолстрийт също затвори врати на 29 октомври. 

Ураганът-разрушител успя да повреди и космическата совалка "Ентърпрайс". Совалката е била разположена в океана, върху кораб, който е част от експозицията на музей. За нейна защита е била използвана специална шатра, която обаче е била съборена още в първите часове, след като ураганът връхлетя Ню Йорк.

Някои телевизионни програми също спряха работата си, като един от най-популярните сериали "Как се запознах с майка ти" ("How I Met Your Mother") не е излизал на екран от 2 седмици.

Ураганът постави много въпросителни за американския бизнес и все още не се знае кога всичко ще се върне обратно на мястото си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови