Сана Марин: Човек съм, понякога и аз копнея за радост и забавление сред тъмните облаци

OFFNews 25 август 2022 в 13:14 2495 0

Сана Марин

Снимка Getty Images

Сана Марин

Не виждам нищо лошо в това ние, политиците, също да имаме свободно време, да го прекарваме с приятелите си (...) Надявам се през 2022 г. да бъде прието, че дори хората, вземащи решения, могат да танцуват, пеят и да ходят на партита, заяви министър-председателката на Финландия Сана Марин, цитирана от БГНЕС.

36-годишната финландска премиерка понесе множество критики след като в публичното пространство бяха разпространени видеоклипове, на които се вижда как тя танцува и пее с приятели на шумен купон. Впоследствие, за да се защити от обвиненията, че е употребила незаконни вещества, Марин доброволно даде проба за наркотици, която излезе отрицателна.

Сана Марин настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия, но също така има право на личен живот. "Аз съм човек", заяви Марин пред репортери на конференцията на своята Социалдемократическа партия. Тя определи изминалата седмица като "доста трудна" и заяви, че понякога и тя копнее "за радост, светлина и забавление сред тъмните облаци". Премиерът на Финландия подчерта, че не е пропускала нито един работен ден откак беше избрана през 2019 г.:

"Не съм оставила нито една неизпълнена задача. Уча се. Но си върша работата толкова добре, колкото и досега. Мисля за Украйна, мисля за вас и си върша работата."

След разпространението на кадрите политически опоненти на Марин определиха поведението ѝ като неподходящо и заявиха, че изборът ѝ на приятели показва липса на преценка, а изтеклите снимки и видеоклипове могат да я изложат на критика или дори на изнудване.

Много други обаче защитиха правото ѝ да се забавлява. Финландски жени публикуваха видеоклипове, на които танцуват и пият, за да изразят подкрепата си за министър-председателя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови