Самолет кацна на магистрала в Минесота (видео)

OFFNews 04 декември 2020 в 16:27 2893 0

Снимка minnesota.cbslocal.com

Малък самолет е направил драматично аварийно кацане на междущатско шосе в САЩ, докато през нощта автомобилите пътували по магистралата, предаде АФП.

Видеокадрите, публикувани в Twitter от транспортното ведомство на щата Минесота показват, че пилотът се приземява, докато пътува със същата скорост като превозните средства отпред и отзад.

Изглежда, че едномоторният самолет е претърпял повреда на двигателя, съобщиха местните власти във Facebook. Те публикуваха и снимки на самолета, който се е разбил в джип, намиращ се на магистралата.

Никой не е пострадал при инцидента в сряда вечерта на главна магистрала в град Арден Хилс в района на Минеаполис. Пътят е бил блокиран за няколко часа, но е отворен за движение в четвъртък сутринта.

52-годишният пилот Крейг Гифорд разказа пред местния телевизионен канал на CBSN, че е отказал двигателят му. Той се е опитал да избегне удара в джипа управляван от Британи Юрик, но не е успял. В самолета е имало и пътник, но никой не е пострадал. "Това, че трима души успяха да си тръгнат след катастрофата без дори драскотина... все едно, че ангел е седял на рамената им", каза Гифорд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews