Съдят българка за изнасилване на малолетна във Франция

Владимир Йончев 21 май 2012 в 12:54 1962 0

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Българска проститутка и трима турци са подсъдими във френския град Тулуза по обвинения за изнасилване на 14-годишно момиче, съобщават френските медии.

Тримата мъже от кюрдски произход са подсъдими за изнасилване на 14-годишното момиче, а българката е била тяхна съучастничка.

14-годишната Жули избягала от къмпинг Елм на 21 август 2009 година. Тя била там на почивка заедно с баба си и дядо си, съобщава френския сайт TF1.

Четири дни след това Жули е забелязана да се разхожда безцелно, облечена само по бельо, недалеч от моста Миним в Тулуза. След като ú била оказана медицинска помощ станало ясно, че момичето е била изнасилено. Полицаите установили още, че след като Жули избягала от къмпинга, попаднала на мъж, който ú помогнал за бягството и я отвел в Тулуза. Тя се озовала в търговски център в града без пари. Там срещнала един от тримата си насилници, който я отвел в колата си и я изнасилил в местен парк. По-късно Жули е насилена и от втория подсъдим. Двамата я отвели в дома на 31-годишната българска проститутка Величка Найденова, приятелка на един от турците. В дома ú мъжете продължили да насилват момичето и да се гаврят с него. Четиримата изоставили Жули и заминали за Испания на 23 август 2009 година. Ако бъдат признати за виновни, тримата турци могат да получат до 20 години затвор за изнасилване на малолетна. Според обвиняемите жертвата ги е убеждавала, че е на 17 години. Те твърдят също така, че са правили секс с нея по взаимно съгласие. Момичето обаче отрича. То е ужасено от мисълта, че ще трябва да се изправи лице в лице с насилниците си в съда, разказва адвокатката на Жули.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!