Руското военно министерство: Прихванахме самолет и два изтребителя над Черно море

OFFNews 26 юни 2023 в 21:56 8244 3

Снимка function.mil.ru

Руските средства за контрол на въздушното пространство над Черно море са засекли три въздушни цели, приближаващи се до държавната граница на Руската федерация, съобщиха от руското Министерство на отбраната.

За разпознаване на въздушни цели и предотвратяване на нарушения на държавната граница на Руската федерация двойка изтребители Су-27 от дежурните сили за ПВО са вдигнати във въздуха. 

Екипажите на руските изтребители са идентифицирали въздушните цели като самолет за радиоелектронно разузнаване и радиоелектронна борба RC-135 и два многоцелеви изтребителя Typhoon на RAF.

При приближаването на руски изтребители чуждестранни военни самолети са направили обратен завой от държавната граница на Руската федерация, твърдят от руското военно министерство. 

Руските самолети са се завърнали благополучно на летището за базиране, като не е допуснато нарушение на държавната граница.

Полетът на руските изтребители е извършен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води без пресичане на въздушни пътища и опасно приближаване на самолети на чужда държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

27.06 2023 в 10:52

Надявам с в близко бъдеще държавната граница на мордор да се свие до московията! Дай Боже!

-1650

2

ob1

27.06 2023 в 09:13

Ами научили са - имало е два еврофайтъра и су-тата тоя път не са се пробвали да заливат с гориво и да правят простотии. Оркът разбира само от бой...

135

1

Far Rider

27.06 2023 в 08:57

С много бой по кухите манерки руснаците може би ще се научат да спазват международните закони и правила!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки