Руското министерство на отбраната твърди, че първата фаза е приключила

OFFNews 25 март 2022 в 18:37 5370 8

Снимка Минобороны РФ

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че първата фаза на "военната операция на Русия в Украйна" е приключила и че Москва ще се съсредоточи върху "пълното освобождаване на Донбас в Източна Украйна", предаде БТА. 

„Въоръжените сили на Руската федерация ще продължат планираното провеждане на специална военна операция до пълното изпълнение на задачите, поставени от върховния главнокомандващ“, подчерта генерал-полковник Сергей Рудской, първи заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия, цитиран от РИА-Новости.

Според руското министерство на отбраната, подкрепяните от Русия сепаратисти вече контролират 93% от територията на Луганска област и 54 % от Донецка област.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. Руският президент Владимир Путин определи действията на Москва като "военна операция", с цел "защита на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“. 

Министерството заяви, че не изключва възможността за щурм срещу украинските градове, които са блокирани, и че Русия ще реагира незабавно на всеки опит за затваряне на въздушното пространство над Украйна.

Украинските сили оказаха твърда съпротива на инвазията и Западът наложи мащабни санкции на Русия в опит да я принуди да изтегли войските си.

Министерството на отбраната днес подчерта, че операцията ще продължи, докато руските сили не изпълнят задачите, без да дава подробности.

Руските военни са разглеждали два варианта за своята операция в Украйна: единият ограничен до Донбас, а другият на цялата територия на Украйна, съобщи министерството на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

9

случайно прочетох

26.03 2022 в 11:45

Втората фаза е да се прибират обратно!!!

А третата е Путин да престане да тормози и руснаците!!!

2051

8

Propaganda

26.03 2022 в 08:47

Руските дебили все още не са изтрезнели. Още си бълнуват, че от тях зависи нещо повече от тероризъм, геноцид и убийства на невинни. Нито един военен успех в тази война, но видиш ли...имали 2 плана за Украйна.

А Азов има план за руските главорези пратени на тяхна територия, хи, хи и така към мобилните крематориуми, дето путкин прати на псетата си.

-60

7

офф бее

25.03 2022 в 23:57

Третия сега го сглобяват с останалите части - само да изтрезнее складажията, че едни платки от Китай се губят...

1220

5

хr4

25.03 2022 в 20:51

Т.е настъплените свърши, започва етап две-окопаваме се.
Имаш предвид удара на втория Кинжал...щото те трети нямат.

12130

3

borisboris

25.03 2022 в 20:26

Така ли му викат вече на отстъплението...

12319

2

Чичо ви

25.03 2022 в 20:00

“Руските военни са разглеждали два варианта за своята операция в Украйна: единият ограничен до Донбас, а другият на цялата територия на Украйна, съобщи министерството на отбраната”

След коментарите, че денацификацията на хитлеристка германия не е била завършена напълно и че сега не трябва да се допуска същата грешка, силно съм скептичен, че достигане на целите в който и да е от посочените вариянти ще означава край на операцията, нещата са много по-мащабни от конфликта в украйна или т. н. западен свят…. За да ги видим, обаче, е необходимо да си извадим главата, навряна в юесей задника и да прогледнем - иде нов световен ред, а ние пак сме от страната на булката!