Рускини искат закон за задължителен брак на мъжете след 30-годишна възраст

Делът на самотните майки в Русия доближава нивата от 1945 година след Втората световна война

OFFNews 13 януари 2023 в 10:17 46681 32

Снимка

"Търся мъж за себе си и баща за сина ми за да създадем семейство". Самотните майки в Русия са над 5 милиона.

Самотни майки в Русия се обявяват за въвеждането на брачно задължение за мъжете, навършили 30 години, а дискусия по въпроса се води в руските социални мрежи. „Трябва ли според вас да бъде въведено брачно задължение след 30?“, пита една от жените и обяснява мотивите в полза на подобно решение.

"Просто вижте: Аз съм на 32, самотна майка с дете. Съседът ми от другия вход е на 36, живее сам, не е женен. Работи на Север, заплатата му е около 300 хиляди (не е голям началник, но началник някакъв). И всичко това го харчи за себе си, живее за собствено удоволствие и никой (в частност аз) не му е нужен. Макар че би могъл да се ожени и да ме издържа с детето. Аз бих го хранила и прала, а и подразбира се – секс (както се казва – няма да се изхаби), но той не ми обръща нула внимание.

Струва ми се, че на държавата ѝ е нужен спешно нов закон, който да задължава такива личности да се женят, защото толкова ресурси просто пропадат. Децата растат без бащи", казва жената.

В една от социалните мрежи идеята е с хиляди реакции, но само 138 от тях са с категоричен палец нагоре, 3 отправят длани в молитва, 11 са напълно против, затова пък над 2600 се скъсват от смях. Според пълномощничката на руския президент по правата на детето самотните майки в Русия са над 5 милиона.

Според изследването на С. С. Данилова "Социологически анализ на проблема на самотните майки в малкия град (По примера на Ивановска област)" ражданията извън брака се явяват характерна черта за съвременното общество по цял свят и въпреки че Русия не е в челото в световната класация, страната вече е изпреварила европейските държави по дял на извънбрачните раждания, като се доближава до нивото на 1945 година (изследването е отпреди войната в Украйна). Тогава обяснението е било в големия недостиг на мъже на млада и средна възраст след войната. „Сега демографското положение е друго. Но истината е, че определен недостиг на мъже, предизвикан от извънредно висока смъртност, съществува в Русия и днес", пише авторката.

Недостигът на мъже в мирно време се дължи на различни причини. Сред тях са алкохолизмът, големият брой осъдени на лишаване от свобода, работещите далече от семействата си и смъртност, дължаща се на производствен и битов травматизъм - аварии, катастрофи и сбивания, както и на недостиг на медицинско обслужване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

34

Uffff

17.01 2023 в 17:26

Абе нека да направят по братски един джойнт венчър с Китай - там пък мъжете са повече. Тъкмо ще се спои китайско - руската дружба и социализЪма. :)))) Не у нужно китайците да разбират руски - тъкмо няма да слушат какви глупости ими бърборят рускините.

2805

33

Едър Вредител

14.01 2023 в 18:41

А не мерси и наште кифли са достатъчни тия нахални женки вместо д броят чужди пари с цел облажване да тръгнат срещу кочината докарала ги до туй дередже

9030

32

Ivan Terziysky

14.01 2023 в 17:15

beker4o, Джендо, прави сте. Но да сме точни, за рускиня беше минус ТОЧКА, не точки... Просто -1. Толкоз.
Затова пък, за шведка-десетка! :D
И малко милост за еврото, тоз път е прав, да го е... ;)
Еврак, имаш кръстче от мен.

910

31

бай Падежко

14.01 2023 в 17:13

Еврека го няма, защото бил много нервен. Бил отишъл на турска баня, да му търкат теляци кирта на геврека, понеже така бил успокояван Рогозин.

2550

30

alfakentavur

14.01 2023 в 13:45

Рашистката подлога евро-то изпаднал в неврастения и в нервна криза и започнал сам да си отговаря.
Пак бълнува и халюцинира. Подобно на целия Кремъл, пълен с азиатски орки.
Регистрирал се преди 6 месеца (отново) и след Крахя на СССРайха ще изчезне обратно там откъдето се е пръкнал - фекалната канализация и ще оттече във Владивосток :D

3650

28

ImBlack

14.01 2023 в 12:24

Пералня 400 евро;
Сушилня 600 евро;
Съдомиялна 450 евро;
Печка 350 евро;
---------------------
Общо 1800 евро. (еднократно за 10-12 години)

Е не виждам причина да издържам рускиня доживот, че и чевето и, която да ме пере, глади и да ми готви!

2073

27

Johnny B Goode

14.01 2023 в 11:32

Алфа, еврото ли е плакало, че не го харесват и му слагат минусчета? Аз него не го виждам, та затова питам.

Сложете му малко плюсчета, бе хора! Той е един самотен фрустриран пенсионер и за едното внимание в този форум живее. Даже кучката му (дето щеше да я насъсква да ме изяде) не искала да ходи на разходка с него вече.

2550

25

alfakentavur

14.01 2023 в 03:42

Рашистка подлога се фрустрира, че имал минуси след като се съгласил с нечие мнение, което има плюсове.
Вече си представям как след края на Путлер тримата-четирима мекерета на Масква тука кажат вкупом "Да, бе, той беше лош. Айде сега харесвайте ни".

Петната от позора ви са за цял живот. Ако разбира се в истинския свят (извън виртуалния) също сте такива върли рашистки подлоги. Или ще кажете, че това тук е било само работа?
А онлайн - ще бъдеш омерзен и низвергван с този си профил докато си направиш следващия.

Айде, че като си те представих и се погнусих. Пускам си филмче от National Geographic за подвизите на Беър Грилс. Те са по-поносими от това да си представям ятаците на рашистка сволоч.