Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Руският терорист Стрелков заговори за разгром на руснаците на изток от Херсон

OFFNews 29 август 2022 в 19:03 16750 4

Стрелков
Терористът Игор Гиркин-Стрелков.

Известният руски терорист Игор Гиркин-Стрелков, който е бивш военен министър и лидер на сепаратистите от т. нар. ДНР, публикува в Телеграм признание, че ВСУ напредва към обкръжаване и разгром на руските сили на изток от Херсон.

Такава информация няма в нито една от украинските медии, които бяха призовани от администрацията на президента Зеленски и военното командване в Киев да не разкриват какво точно се случва по време на мощната контраофанзива на юг.

Стрелков е издирван от 2014 г. от властите в Киев престъпник. Той бе командир на незаконните въоръжени формирования в Донбас, които запалиха войната в Украйна. За целта той получаваше щедро финансиране от близкия до Кремъл олигарх Константин Малофеев. Бившият полковник от ФСБ, който бе и министър на отбраната на сепаратистите от т. нар. ДНР, се смята и за основния заподозрян за свалянето на малайзийския Боинг-777, на борда на който загинаха 298 души.

Гиркин-Стрелков написа в Телеграм канала си, че има противоречиви сведения, че от зори до 14:00 ч. са се водили ожесточени боеве край голямото село Александровка (западно от Херсон, на брега на устието на река Очаковска).

"Нашите войски отблъскват вражеските атаки и до голяма степен удържат позициите си, но зад кого се намира самото село, не е съвсем ясно".

По-късно той пусна ъпдейт на информацията си.

"Поправка - всичко, което вече написах относно село Александровка се отнася за село Малая Александровка (североизточно от Давидов Брод). По този начин картината на вражеското настъпление е приблизително ясна. -  Обкръжаване и разгром на нашата групировка източно от Херсон между реките Днепър и Ингулец."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

4

ob1

30.08 2022 в 22:10

Мда, не е много наред, като всички посрани ватници. Пеше, ти пиеш ли си лекарствата?

22548

2

dolivo

29.08 2022 в 22:14

почва да се кае тоя

210

1

Merc

29.08 2022 в 21:13

Хайде , честито , Путлеропитеци !

 
X

Подкастът на OFFNews