Руският терорист Стрелков: И Суворов да се прероди, не може да спре настъплението на ВСУ

ВСУ продължава напред и в Луганска и в Херсонска област

OFFNews 02 октомври 2022 в 12:55 11317 4

Стрелков
Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков.

Известният руски терорист Игор Гиркин-Стрелков публикува серия от прелюбопитни коментари в профила си в Телеграм за хода на военните действия. Според него сега ситуацията е такава, че дори и да се прероди митичният пълководец Суворов, то и той не би могъл да спре настъплението на ВСУ в Луганска област.

А въпросният генералисимус Александър Суворов (1730 г.- 1800 г.) е известен с това, че през целия си живот няма нито една загубена битка.

"Лично аз познавам само един човек, който би могъл да бъде поставен начело на фронта в северната част на ЛНР в момента с гаранция, че ще успее да спре настъплението на противника. При това няма как да стане веднага, но след седмица-две... В момента дори Суворов едва ли ще успее да поправи всичко, което ни "натресе" сегашното командване", написа Стрелков, който е бивш министър на отбраната на ДНР и един от лидерите на сепаратистите в Донбас през 2014 г.

Според него работа в момента може да свърши единствено полковник Владимир Василиевич Квачков, който е чест гост в предаванията на Стрелков.

"Но Кремъл никога няма да се съгласи на такова назначение. Те могат да "узреят" за подобна стъпка само когато НАТО стигне до Волгоград и когато вече ще е късно за каквото и да било", твърди терористът, който е основният заподозрян за свалянето на малайзийския Боинг през 2014 г. на борда на който загинаха почти 300 души.

Стрелков потвърждава, че ВСУ са започнали настъпление по река Днепър на Херсонския фронт и че през нощта са превзели село Золотая Балка. Също така и че на лиманско направление украинските сили продължават напред и атакуват в посока Кремена и Сватово.

Тежки боеве се водят край Торское и Терни. Нашите войски все още не са могат да стабилизират фронтовата линия, твърди Гиркин-Стрелков.

Според него обаче основният и най-важен проблем е, че вече е станала очевидна борбата за власт в командването на руската армия.

"Рамзан Кадиров, подкрепен от Пригожин (б. ред. - Евгений, лидер на т. нар. ЧВК Вагнер и известен като готвача на Путин) "атакува" генерал Лапин (командващия на източния фронт) за това, че е предал Лиман, макар че последният най-вероятно е виновен само заради това, че не се погажда със самия Кадиров, тъй като Лапин първоначално не е отговарял за защитата на Лиман. Неговите части са били изпратени на помощ от друг участък на фронта, а и са били изпратени твърде късно. Имаше и директни обвинения срещу началника на Генералния щаб Герасимов (те, по мое лично мнение, са много по-обосновани). Косвено - нанесен е удар по шперплатовия маршал (Шойгу), чието оставане на поста начело на Министерството на отбраната най-сетне става нетърпимо за всички онези, които са крайно незаинтересовани от поражението в тази война", казва Стрелков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

4

Владè

02.10 2022 в 16:30

Летят ескременти .

-1650

3

ob1

02.10 2022 в 16:15

Е ся им бръкна отзад - тия много мразят Виктор Суворов. Яко плюят по Резун и най ги боли, че няма как да го оборят, защото ползва собствените им документи. От родните подлоги едва ли ще вият особено, те нямат достатъчно мозък да четат.

10298

1

AntiZ

02.10 2022 в 13:13

Този дебил ако беше прочел поне една книга на един друг Суворов, Виктор, сигурно щеше да получи една гънка в полираната си глава и нямаше да се излага с глупавите си коментари. Стана за смях, кацапа нещастен!

 
X

Да помогнем на украинските деца!