Руският пленник Юрий: Половината ни танкове не вървят, другата половина не стрелят

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2022 в 16:06 82346 9

Юрий Корнилов е единственият оцелял от шест танкови екипажа, попаднали в украинска засада.

Снимка YouTube / Володимир Золкин

Юрий Корнилов е единственият оцелял от шест танкови екипажа, попаднали в украинска засада.

Половината ни танкове не вървят, а другата половина не стрелят. Това заявява в интервю за украинския блогър Володимир Золкин 21-годишният руски военнопленник от Татарстан Юрий Михайлович Корнилов. По думите му липсват и специалисти, които да ремонтират неизправната техника.

До идването си в Украйна Корнилов е служил в Улан Уде в поделение 46 108, а в Украйна е мерач-оператор на танк Т-72Б. Участието му в украинската война започва на КПП на окупираните територии, където проверявал преминаващите за взривове и съмнителен багаж. След известно време руснаците формирали резервна танкова част от местни от ДНР и ЛНР и Корнилов и още двама от Русия прикрепили към тая част. Отишли да си получат танковете, Юрий Корнилов го сложили за механик-водач.

"Четири дни ходихме в един овраг да стреляме. Обучаваха хората от ДНР. Спускахме се в един дол и стреляхме нагоре. После на 1 септември казаха: Гответе се за марш. Натоварихме се, тръгнахме през Мелитопол, красив град (красив, но не е ваш, намесва се Золкин), точката ни за разтоварване беше Сергеевка. Пристигнахме в Сергеевка и разтоварихме 10 танка. Казаха: Марш, приготвяйте ги за собствен ход, заредете техниката, обслужете я, масла, всичко гледайте. Дадоха ни 4 часа, беше през нощта. От Сергеевка се спуснахме към река Днепър. Три танка ни качиха на понтон, изтеглиха ни на другия бряг, веднага откриха огън по нас. Дръпнахме се на безопасно място, скрихме се. Командирът на ротата излезе на връзка със своите, те минали през Жидомост, почакахме ги. През нощта имахме марш до това село, където ни удариха и шестте танка." - разказва Корнилов.

Тези, които започнали да излизат от танковете, направо ги разстреляли. „Като видях това, излязох встрани на пътя и започнах да обръщам, исках да се измъкна назад.“ По инструкции в такъв случай следва екипажът да заеме кръгова отбрана, но боецът решил да обърне и да спаси екипажа, защото танкът, който управлявал, не можел да стреля.

А какъв е смисъл да карате танк, който не стреля, учудва се водещият Золкин. "Такова ни е командването." - отговаря Корнилов и допълва, че причината танкът да не стреля е, че не може да бъде направен цикълът на зареждането, а тъй като няма монтьори, нямало и кой да го поправи. Пробните изстрели в оврага били на работещи танкове от чистия резерв. Те обаче не можели да тръгнат и въобще да вървят, защото хвърляли масло или били блокирали.

Танковете се разделяли на две групи – едните стрелят, но не вървят, другите вървят, но не стрелят.

След опита на Корнилов да обърне и да избяга от мястото на засадата танкът му бил поразен с Javelin от дясната страна. Опитал се да набере обороти, но дясната му страна вече не работела и завил. Танкът пламнал, от горящия люк излязъл и скочил в окоп. Боеприпасите в танка започнали да се взривяват. Всичките 6 танка изгорели. От всички екипажи оцелял само Юрий Корнилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1643

9

NWO

13.09 2022 в 10:39

Великая Проссия сама се постави в кенефа на историята, сега ще си самопусне и водата.

2311

8

ImBlack

12.09 2022 в 18:53

Руснаците са изключително прост народ, което позволява да бъдат управлявани от тирани! Преди от татари, варяги, императори самодържци, после Ленин, Сталин,а сега Путлер. Общото е, че всички тези тирани, никога не им е пукало колко руснаци ще пожертват в името на болните си психопатски амбиции, защото с пълно право гледат на народа си като на прости, крепостни селяни! Една идея малко повече от обикновени роби, с които могат да правяр каквото си искат, без те да роптаят!
"Руският мир" е до шия в ла*ната! Нито украинците им го искат, нито ние, нито цяла Източна Европа! Който го влече руският ла*наемник, да стяга куфарите и да заминава за Москва. Радев, Йотова, барабар с "гълъбарника", БСП-то,АБВ-то,Янев с воZхода си, Костя Копейки и цялото иZраждане да не се ослушват, а да заминават за "руския мир" и никога да не се връщат!

20

7

Октим

12.09 2022 в 18:17

То да бяха само танковете ... Но нали всичко трябва да прилича на Путин!? Боклук на н-та степен ...

2376

6

Propaganda

12.09 2022 в 17:54

Нали уж рацката армия била много велика, бе...ко става в реалността? Сбор от негоден генетичен материал и технически недоразумения.

12315

5

dolivo

12.09 2022 в 17:44

ха добър ден, повечко интервюта дайте, да видят троловете гнусни за какво иде реч и каква клоака е руската държава

как може да си горд с такова отношение към войника, да го пратиш като пушено месо да бута напред някаква таратайка

дано са снизходителни украинците, искай им прошка момче, че урока инак ще ти е бесилка. язък за младежа

330

4

ob1

12.09 2022 в 17:36

То затова и реактивната броня беше от кори за яйца

1320

3

хr4

12.09 2022 в 17:17

В оригинал:

https://www.youtube.com/watch?v=6Wbwyf5-JaY&list=RDCMUC8juxfcRfSm9Af90S4mZE1Q&start_radio=1&ab_channel=VolodymyrZolk in

10367

2

AntiZ

12.09 2022 в 17:13

А третата половина, и не вървят, и не стрелят!Това ми напомни на разказа на Георги Марков за "четвъртия ъгъл на триъгълника". Хахаха, дебили, бляд!

1772

1

Kilca

12.09 2022 в 16:30

Цялата им държава е в такова състояние!