Руски генерал е убит в Източна Украйна

OFFNews 06 юни 2022 в 08:08 6490 3

Снимка Twitter

Руският генерал-майор Роман Кутузов е бил убит в Източна Украйна, съобщи журналист от руска държавна телевизия, предаде Ройтерс. Така Москва увеличи броя на жертвите сред високопоставените си военни. 

В съобщението в Telegram на репортера Александър Сладков не се посочва точно кога и къде е бил убит генерал-майор Роман Кутузов.

Руските сили засилиха атаките за превземане на Северодонецк - ключов град в източната част на украинския регион Донбас, към който Москва се стреми, след като не успя да превземе столицата Киев в началото на войната.

В същото време страната обяви смъртните случаи при военни действия за държавна тайна и продължава да не актуализира официалните си данни за жертвите в Украйна от 25 март, когато заяви, че 1351 руски войници са били убити от началото на военните действия.

Британското министерство на отбраната заяви днес, че Русия е понесла значителни загуби сред офицерите от среден и младши ранг в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1050

2

пророк Данаил

06.06 2022 в 10:11

Чудесно и дано има късмет да го погребат с почести в Москва. Ако джуджето го гръмнат орките хиени ще си се приберат

2210

1

fishcake1

06.06 2022 в 09:23

Не знам как се получава, чета нашата свободна преса, излиза, че Украйна не е загубила нито един танк, нито един генерал, а някак си губи територия от орките.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика