Руски депутати се изгубиха в Антарктида

ОFFNews Последна промяна на 14 януари 2015 в 14:06 4958 5

връх Винсън

Вече денонощие няма връзка с депутатите от руската Дума Александър Сидякин и Олег Савченко, участници в експедиция до най-високата планина в Антарктида - връх Винсън.

Известно е, че депутатите са пристигнали до базовия лагер, но няма информация дали стигнали следващия лагер - съобщава говорителят на Държавната Дума Юрий Шувалов, цитиран от РИА Новости.

"Те ... в момента са в Антарктида. Имаха планове, свързани с изкачването на върха, но времето сега там е много лошо, така че се надяваме, да са се отказвали първоначалния си план. В момента няма връзка, не само с тях, но и с базовото селище, от което те трябваше да започнат изкачването"'- заяви Шувалов пред РИА Новости.

Той отбеляза, че не бива да се драматизира ситуацията. "Надяваме се, че връзката ще се възстанови и ще се окаже, че всичко е наред,' - каза Шувалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2015 в 20:13

Сидер ага няма да ходи да покорява Върховете на Антарктида. Той ходи из субтропиците на Лазурния бряг и тропиците на Варадеро.Пури, женички, плажове. Каква Антарктида хахаха

14.01 2015 в 18:39

Що така де???
АААААААААААА ДА!!! Сигурно са видели антарктическото сияние и са си помислили че това е бог ленин, че ще се върне СССР, че ще започнат да печелят на всички фронтове и че рублата отново ще се стабилизира... То естествено че това са искали да стане след като губят навсякъде... и затова са объркали пътя.
Путя ще трябва бързо да отиде да си ги спасява преди да вземат да въведат водката при пингвините!!!

14.01 2015 в 16:59

Силно сме притеснени от тази тревожна новина! Но много добри предложения виждаме от коментатори 01 и 02. Да се сформира парламентарна група от спасители, но нека бъде по-голяма и да заминават! Естествено, българските ескимоси са боси!

14.01 2015 в 15:15

Нека сидер ага да ходи да си търси меценатите

14.01 2015 в 14:11

Нека да пратим нашите на помощ.