Руски депутати предлагат арест за карти, оспорващи целостта на федерацията

OFFNews 16 септември 2022 в 15:32 2611 6

депутати

Снимка Архив

Държавната дума

Група депутати са внесли в Държавната дума два законопроекта, "насочени към противодействие на екстремизма и защита на териториалната цялост на Русия", съобщи председателят на Комисията по сигурност и противодействие на корупцията Василий Пискарев.

Депутатите предлагат географските карти и други изображения, за които се твърди, че "оспорват териториалната цялост на Русия", да се считат за екстремистки материали. Разпространението им ще се наказва с глоба или арест до 15 дни, а за юридически лица - с глоба до 1 милион рубли.

"Напоследък виждаме, че активно се разпространяват карти и други изображения, които оспорват териториалната принадлежност на Крим, Курилските острови и други територии на нашата страна. Особено опасно е, когато тези материали са предназначени за детска аудитория", пише Пискарев, цитиран от "Дожд".

Според депутата е "очевидно", че разпространението на подобни карти е "част от хибридната война, разгърната от Запада срещу Русия".

Освен Пискарев по законопроекта са работили депутатите Ернест Валеев и Анатолий Изборни. Пискарев беше един от депутатите, които предложиха приемането на закон за "фалшификатите" за армията, а преди няколко дни внесе в Думата два законопроекта за по-строги наказания за нарушения за "чуждестранни агенти".

Според него документът е изготвен по указание на председателя на Думата Вячеслав Володин. През юли, след оплакване от жители на Москва, Володин нарежда да се провери детският фототапет в магазин Leroy Merlin с карта на света, на която Крим е изобразен като част от Украйна и не са включени Южна Осетия, Абхазия и самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

6

DARTH VADER

17.09 2022 в 00:34

КАКВИ КАРТИ ГИ ВЪРТЯТ ТИЯ...
ДО ШЕСТ МЕСЕЦА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ТРУДНОСТИТЕ ДА ПЛАЩАТ ПЕНСИИТЕ НА ОСНОВНИТЕ СИ ПОДРЪЖНИЦИ...

НЕ,ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ РЕВОЛЮЦИЯТА,НЕ...
НЕКА НИКОЙ НЕ СИ МИСЛИ,ЧЕ ЗАПАДЪТ Е ИЗНЕНАДАН ОТ РУСНАЦИТЕ

ВСИЧКИТЕ ИМ ИДИОТЩИНИ СЕ СЛЕДЯТ ОТДАВНА ПОД ЛУПА И ЕТО,ДОЙДЕ ВРЕМЕТО КОГАТО БРАТУШКИТЕ САМИ СЛОЖИХА ТОПКАТА НА ТОЧКАТА ЗА ДУЗПА...


ЕДИНСТВЕНИТЕ ИЗНЕНАДАНИ ТУК СА БОЛШЕВИКИТЕ И КРАСНАЯ...


АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ И УРА,БРАТУШКИ;)))

22548

5

dolivo

16.09 2022 в 18:44

Русия има дълга история на борба с инакомислещите, нормално демек. Каквото си искат да забраняват и регулират - цената на поддръжката на тази регулация ги разорява, не само икономически, но и ерозира морално. И прас, алкохолизъм им се случва. Или новичок, ако помислят нещо извън кодекса

А екранно име Пешо, повръща несвързани теми в коментарите. Нормално, нали е платен Гербераст закачен към паралелната сива социалноосигуровъчна система на Герб/Дпс, сиреч корупция

924

4

Diogen

16.09 2022 в 16:29

Половин Русия да изпратят в Сибир, пак няма да им се срещнат нещата. Защото това е държава мафия. Ако се проследи световната история на организираната престъпност, всяка формация рано или късно престава да съществува. Излизат конкурентни организации или просто обществото я изважда от уравнението. Това ще се случи и с Русия. Може бе процесът вече е започнал, а войната в Украйна е само негов катализатор.

-1650

3

ob1

16.09 2022 в 16:03

https://www.nationsonline.org/oneworld/map/world_map.htm
първи линк при търсене на политическа карта.
Крим си е в Украйна, където си му е мястото.
Айде съдете, орки :)

1086

2

КрасиBG

16.09 2022 в 15:50

Още една недомислица...))
 
X

Да помогнем на украинските деца!