Руска власт – минус електрификация. Чешка инициатива предложи да спрат тока на посолството на Кремъл в Прага

OFFNews 02 декември 2022 в 16:58 5408 12

Снимка Dennik

За Деня на Независимостта на Украйна пред руското посолство на пл. "Борис Немцов" в Прага беше издигната скулптура - изникваща от земята длан с пръсти, показващи знака на победата и лакирани в цветовете на украинското знаме нокти. Автор на инсталацията е художникът Ян Словенчик.

Чешката гражданска инициатива „Подарък за Путин“ пусна петиция, в която се предлага да бъде спрян токът на сградите, които ползва посолството на Руската федерация в Чешката република. Това съобщи украинското издание Цензор.нет с позоваване на източник от Европейския парламент.

Петицията на чешките граждани е отговор на системните удари на руската армия по енергийната инфраструктура на Украйна.

„Русия очевидно е решила да пречупи Украйна с мрак и студ. Ние молим съответните държавни и частни енергоразпределителни компании да дадат на руските дипломати в Прага да опитат собственото си лекарство.

Настояваме всички сгради, принадлежащи на Руската федерация да бъде изключена от газ, вода и електричество“, се казва в текста на петицията.

Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников подкрепи инициативата на „Подарък за Путин“: „Време е терористичната държава да опита собственото си лекарство, да опита това, което причинява на цивилното население. Това е страхотна инициатива... да се спре електричеството и водоснабдяването на руското посолство в Прага“, коментира Резников.

Чехия е сред страните, в които има висока обществена подкрепа за борбата на украинците за независимост и освобождаване на окупираните от руснаците територии. Долната камара на парламента в Прага вече гласува обучението на чешка територия на украински военнослужещи. В рамките на петмесечни военни курсове в страната ще се извъртят 800 украински военни. Чешките депутати разрешиха също така инструктори на армията на Чехия да участват в обучението на бойци от ВСУ и на територията на други страни в ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5840

11

Клоуни. Ще си изтеглят посолството от Чехия и без това няма смисъл да съществува там, марионетки на САЩ не могат да имат собствена външна, а както виждаме и вътрешна политика.

1236

10

БотоксПутю

03.12 2022 в 04:25

"ука някакъв кремълски трол разпространява "фейкове" , другари! Путлер паднал по стълбите, па се посрал, па карцином на панкреаса имал! Той откога пукна бе, другари, геберяса, гушна босилека и ритна камбаната! Пробутват някакво джудже от цирка което е негов двойник!"
Прав е евроантлантика. Путю е с 3 ката бронежилетки и бронирани гащи, за които пронебойни патрони няма открити. А за бункера няма какво да говорим - безаналогов.

1220

9

хr4

02.12 2022 в 20:14

Диоген, путлер се посра много отдавна-още на втория ден от войната, когато осъзна как сам се е натресъл и убеждаваше украинските генерали да направят преврат...

3650

7

ImBlack

02.12 2022 в 19:47

Не само тока и парното! И водата трябва да се спре на всички руски посолства!Евразийските фашисткият свине трябва да се оставят заринато в собствените им фекалии!
Победа за Украйна! Смърт за диктатора Путлер и фашисткия режим в Москва!

924

6

Diogen

02.12 2022 в 19:03

И още една новина, която ще втресе руските тролове. Путин паднал по стълбите и се посрал. Новината бе разпространена от британската преса, която се позовава на източник от вътрешния кръг на руския диктатор. Отново се твърди, че Путин има рак от една от най-смъртоносните му форми - на панкреаса. Карциномът на панкреаса има изключително нисък процент на оцеляване. След позорното търкаляне по стълбите, Путин не се е явил за важна реч, което е потвърдено от ИТАР-ТАСС. Поздравления и похвали към чехите, които справедливо искат да поставят руските дипломати в Прага в същото положение, в каквото се намират най-малко 6 милиона украинци. Не само тока да им спрат, но и водата.

-480

5

Октим

02.12 2022 в 18:51

Това трябваше отдавна да се случи! И не само в Чехия!

1930

4

Муню

02.12 2022 в 18:11

Похвална инициатива!
За разлика от Путин, това решенеие е безкръвно спиране на ток. Да видим колко генератора ще си докарат (как е друг въпрос), че и те имат нужда от гориво :)

2550

3

alfakentavur

02.12 2022 в 17:26

Не само Чехия. Всички държави, без петте гласуващи в полза на СССР2, трябва да го направят.