Русия обстрелва свободния Херсон, има жертви и ранени

OFFNews 21 ноември 2022 в 14:31 6091 11

Херсон
Руски пропаганден билборд от времето на окупацията.

Руските окупатори нанасят удари по гражданската инфраструктура в Херсон. Има съобщения за жертви сред цивилното население, съобщи първият заместник-председател на областния съвет Юрий Соболевски във фейсбук, без да разкрива много подробности.

"Отново имаме обстрел на Херсон, отново върху гражданската инфраструктура. Има ранени цивилни, оказва им се медицинска помощ".

"Суспилне Херсон" съобщава за серия от експлозии в деокупирания град, които са започнали още в 23:00 ч. снощи.

Според изданието "Хромадске", което се позовава на данни от главното управление на Националната полиция в Херсонска област, в резултат на обстрела има ранени и загинали.

На 9 ноември руското министерство на отбраната съобщи, че руските войски напускат Херсон и десния бряг на региона. По-късно окупаторите взривиха мостове в Херсонска и Николаевска област след себе си. Освен това спряха повредиха водоснабдителната инфраструктура и подстанциите, така че хората в областния център нямат ток и вода.

На 11 ноември ВСУ влязоха в Херсон. Същата вечер украинският президент Володимир Зеленски потвърди тази информация във видеообръщение. Бе деокупиран целият десен бряг на Херсонска област.

На 14 ноември украинският държавен глава посети Херсон и се срещна с украинските военнослужещи, които освободиха града. Също така над Херсон официално бе издигнато украинското знаме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

11

Valioka

22.11 2022 в 07:03

Ако погледнете отзивите на коментарите по-долу, ще сметнете бързо, че изродите във форума са точно 10 на брой. Не ми се изброяват по никнеймове, но са решили да завладеят форума, като гласуват по команда. Те може и да завладеят форума, а рашистите може и да завладеят Украйна, но и едните и другите нищо добро не ги чака, защото всеки сам кове съдбата си... И само да ви попитам, изроди - кое не ви харесва, че Иран и Китай не одобриха инвазията на расиия, или че рашистан оставя голо поле след себе си когато завладява територии? Ами идете в Хесрон и проверете на място, па и питайте херсонци - искат ли пак да бъдат "освободени"...

924

10

Diogen

21.11 2022 в 21:28

Рашистката кочина затъва до гуша заради 9-месечната война срещу Украйна. По заповед на фюрера Путлер са били продадени ценни книжа на стойност над 13 милиарда долара, за да се финансира безумието на диктатора. Очаква се военнията бюджет на страната за 2023 г да бъде с 40 на сто по-голям заради галопиращите разходи за военните действия. Наблюдатели прогнозират, че рашистката икономика неминеемо ще банкрутира, тъй като страната се е самоиключила от международния икономически обмен. Продажбите на нефт и газ за Турция и Китай са на силно намалени цени и не могат да покрият военната авантюра на диктатора.

-240

9

редовно четящ

21.11 2022 в 19:00

Крайно наложително е руzия да бъде заличена такава, каквато е сега, от картата на света!

-1200

8

путин хуйло

21.11 2022 в 16:48

@Бармалей - Свиквай! всички путюви свини стъпили на територията на героична Украйна ще станете на кайма!

-1200

7

путин хуйло

21.11 2022 в 16:46

Херсон не беше ли обявен за неделима част от северномонголската педерация? изглежда путю съвсем се е побъркал и започна да бомбандира собствените си територии! Да се готвят воронеж, курск, нижни новгород, че дори мАсва и петербург!

318

6

Valioka

21.11 2022 в 16:33

Ама, какво им се обясняваш на тъпаците - война е, рашистите влязоха в чужда територия избиха мирни граждани, и изнасилиха жени, деца и старци... А познай дали ако си потърпевш, ще се омилостивиш...

2099

5

Mateevk

21.11 2022 в 16:27

"От публикуванитуе в Интернет видео материали на 18.11.2022 се предполага, че екзекуторите са били украинските граничари Артур Бортничук и Назар Михайловски, възпитаници на университета на Министерството на вътрешните работи в Харков, както и някой си „Андрюха“ (по всяка вероятност Андрей Сокол), който е бил ранен от един от руските военни,
което е и било причината за военно-престъплението."
Е, това не обяснява ли нещата без непременно да ги оправдава? Аз също четох, че някой от предалите се руснаци е стрелял и както се вижда явно е ранил някого....

318

4

Valioka

21.11 2022 в 16:21

Една малка част от рассия, бай пешо винкело, балмалей и още двама трима разбраха, че това е руска територия... За тяхно съжаление обече, нито Иран, нито Китай не са го разбрали, или по-скоро са разбрали за какво става дума... Но няма да се учудя ако "освободителите" сравнят всичко със земята и завладеят едно голо поле, както е Мариупол и както е навсякъде където стъпят фашагите от рашистан... И запомнете най-после тъпаци - русняците никога няма да бъдат приети на равна нога в съвременния свят... А на вас ако ви е мъчно, можете да отидете да споделяте съдбата им... И колкото повече територия окупират, толкова повече страдащи хора ще има около тях...

-5426

3

Бай Пешо от Перни 6

21.11 2022 в 16:02

Да удариха един склад за гориво. Помежфодругото нацистите се изтеглят. Убиха 100 цивилни, на мъжете връчиха призовли, откраднаха къщите на хората и вече могат да си ходят. Дори те знаят, че това е руска територия вече, само за Офф не е ясно още.