Русия обстрелва с ракети Киев, Харков и други градове

Мая Младенова 16 декември 2022 в 10:06 4718 6

Русия обстрелва цялата територия на Украйна с ракети.

Снимка УНИАН

Русия обстрелва цялата територия на Украйна с ракети.

Украинците се събудиха под въздушна тревога. За масиран руски ракетен обстрел над Киев, Харков и други градове в Украйна съобщават украинските медии тази сутрин. Сирени вият в цялата страна, жителите са призовани да потърсят убежище, пише УНИАН.

Губернаторът на Николаевска област Виталий Ким предупреди, че Русия изстрелва ракети с помощта на стратегическа авиация. "Първите ракети вече идват. Не пренебрегвайте тревогата", апелира той.

Ким добави, че се очаква да бъдат изстреляни около 60 руски ракети. "Някои от тях вече се намират над украинската територия в северната част на страната. Смятам, че нашата противовъздушна отбрана ще свали поне 50+", пише той.

Губернаторът на Житомирска област Виталий Бунечко също предупреди за заплахата от масиран ракетен удар.

УНИАН съобщава, че към 9:15 ч. местно време е имало няколко удара на енергийната инфраструктура, без да уточнява обектите. 

В Киев и региона са чути експлозии. Жителите на столицата също бяха предупредени за масирани удари и призовани да се отправят към укритията. Кметът Виталий Кличко съобщи за експлозии в кварталите "Деснянски" и "Днепровски". Град Бориспол в Киевска област е в авариен режи, критичните обекти работят на генератори, а вода се доставя по график.

В Харков след 8:40 местно време са чути серия от експлозии, добавя УНИАН.

Електроснабдителното дружество "Харковобленерго" не подава захранване на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1010

7

Славейко

17.12 2022 в 02:12

Някой има ли информация,за украински обстрел срещу цивилното население на Донбас, с чешки реактиви системи за залопов огън ???

706

6

order

16.12 2022 в 14:00

„Ръководството на Украйна има всички възможности да "сложи край на страданията" на населението в страната, като изпълни исканията на Русия за разрешаване на конфликта“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков“
.......... ....... .......
Ам чи то и на децата е ясно, че това е единственото решение, но зеленчука според притчата ще изяде солта, ще изяде боя с тоягата и накрая ще си плати кат поп!!!!

22548

3

dolivo

16.12 2022 в 12:12

ел. станцията е къде по-лесна мишена, не бяга, голямо, лесно, не сменя предназначение бързо, информация за нея от преди 30 години е валидна.

ако закара някой наблизо ПВО, може и да не уцелят

Руски терористи. Целта оправдава средствата?

Събуди се крепостни селянино - ядат ти тялото военните канибали окупирали Кремъл

-529

2

6екеr4о

16.12 2022 в 10:45

На пълно съм съгласен с г-н Дж. Дж, но ... уродщината е безмерна!

345

1

Джендо Джедев

16.12 2022 в 10:34

Рашките явно все още не са разбрали, че с тероризъм няма да постигнат нищо. Трябват им успехи на бойното поле, а там са гола вода. И няма да станат по-добри.