Русия няма да влиза в надпреварата във въоръжаването, обяви Путин

OFFNews 19 март 2018 в 18:11 4945 5

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия иска да има градивни отношения с другите страни и няма да се въвлече в надпревара във въоръжаването.

Пред победените си съперници на вчерашните президентски избори той каза, че ще се съсредоточи върху повишаването на жизненото равнище на сънародниците си, подобряване на здравеопазването и образованието и върху други вътрешнополитически въпроси, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Путин каза, че Москва не смята да участва в нова надпревара във въоръжаването, а иска конструктивен диалог с международните си партньори и ще направи всичко за решаване на разногласията между други страни, като наред с това отстоява националните си интереси.

Президентът заяви дори, че планира намаляване на военните разходи за 2018 и 2019 г. Същевременно той подчерта, че това няма да доведе до намаляване на отбранителния потенциал на страната.

В реч пред Федералното събрание по-рано този месец Путин разказа за новите ядрени оръжия на Русия. "Нарастващата военна мощ на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме планове за използване на този потенциал за нападателни, камо ли за агресивни цели", подчерта той, но допълни, че страната ще възприеме ядрена атака срещу нейни съюзници като ядрена атака срещу самата нея.

По думите на Путин всички политически сили в Русия трябва да обединят усилията си за решаването на проблемите на страната. Той акцентира върху повишаването на икономическия растеж, въвеждането на иновации в технологиите, модернизиране на инфраструктурата, а като главни цели набеляза борба с бедността и намаляването на разликите между бедни и богати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

19.03 2018 в 21:32

А кой и защо влиза в надпревара, която вече е спечелил?

13214

3

XR4

19.03 2018 в 20:30

Кучето защо си ближе спатиите? М? Защото може...Та айде тия-не нам.

77927

2

El Commandante

19.03 2018 в 19:15

На фона на гръмките "успехи" на УСА с Ф35, релсотрона и Цумвалта-да, несъмнено Русия ше загуби,,,пппфахахахахахахахах.....