Quantcast

Русия напусна Съвета на Европа обидена заради санкциите

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2015 в 07:43 12293 33

Русия прекратява участието си в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа до края на годината. Повод за решението стана удължаването на санкциите срещу 18-те руски представители, заради поведението на Москва в украинската криза, пише БНТ. 

ПАСЕ прие поправка към резолюцията за пълномощията на руската делегация, в която лишава руската делегация от право на глас и участие в ръководните органи на асамблеята до април. Документът беше приет със 148 гласа “за” при 64 “против”. Санкциите срещу 18-те членове на руската делегация бяха наложени миналата година вследствие на анексирането на Крим от Москва.

Робърт Уолтър от европейски консерватори заяви: “Колеги, призовавам ви да удължим срока на санкциите срещу Русия, докато те не покажат някакво разкаяние и не възстановят териториалната цялост на Украйна. Ако храните мечката, рано или късно ще ви отхапе ръката.”

Алексей Пушков, председател на руската делегация в ПАСЕ отговори със следните думи: “Ние информирахме нашите колеги, че ако на Русия бъдат отнети основни права, то руската делегация прекратява участието си до края на 2015 година. Поздравяваме Асамблеята за приемането на неадекватно решение, което нанася много сериозен удар по общоевропейския междупарламентарен диалог”.

В резолюцията си отпреди няколко дни, парламентаристите от 47-те страни членки на Съвета на Европа призоваха Русия да изтегли войските си от украинска територия и да освободи до 24 часа Надя Савченко, пилот от украинските Военновъздушни сили, пленена от сепаратистите в Източна Украйна и откарана в затвор в Русия. Москва отказа да изпълни призива.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2015 в 20:37

Крим не е анексиран. Стига с тая хамериканска пропаганда. Имаше референдум и хората избраха. Как стана в Косово да попитам аз?! Значи там можеше...а сега не може така ли??

03.02 2015 в 10:06

Верно ли така е станало момчиле? Чел ли си го, или е така щото мазния го е казал?

Той мазния не е глупав, ама лъже кат дрът циганин тука.

И не си мисли, че се опитва да дразни нормалните хора тук, не... Кефи се на глупаците, дето му лапвате..ъъъ, кукичката, която ви пуска всеки път:)))

29.01 2015 в 20:30

Да попитам.Каква е тая организация , кво пасе/овце , кози/ и каква еползата от нея?Или поредното сборище на гърба на европейският данъкоплатец , с хилядна администрация , от което нищо не зависи?

29.01 2015 в 20:03

# Балкански(или който сега там се подвизава с този ник)

Оправдаваш режим който за 6 години избива 60 мил. души! Знаеш ли колко много хора са това. Победата на нацистите не е случайно ден на Европа. Който създава фабрики за избиване на хора и има за цел да превземе целия континент.
Влезли сме в този съюз от зор иначе да са ни прегазили като Сърбия и Гърция, а до колко сме щели да задържим богатите земи на беломорието след евентуалния край на войната е друг въпрос, надали. Така че такива тъпи изказвания не прави.
Както трябва да се напомни,че въпреки че управляващия е бил КОБУРГ не сме изпратили войска да се бие срещу СССР, за разлика от Румъния, въпреки, че и тогава сме си вървели в пакет в евроинтеграцията. Такива изказвания са пълна глупост и сеир за лаиците и неграмотните.

29.01 2015 в 19:58

момчета прочетах какви глупости пишете .Парво вярно е чуя хитлер стига на 14 километра от москва или сталин бяга към север .Но сащ британия нямат нищо общо с победата на червената армия над хитлер прочететемалко военна история не американска такава ако някога западните сили са имали някакъв шанс срещо хитлер те нямаше да допуснат победата да да им отнеме някой друг

29.01 2015 в 18:04

Единствената причина РОССИЯ изобщо да съществува на географските карти е, че Чърчил и Рузвелт спасиха Сталин. СССР беше пред пълен рагром, побеноносната германска армия навлезе триумфално с ожесточени боеве в покрайнините на Москва, болшевиките напуснаха в паника Кремъл и избягаха в Сибир, и светът беше на една крачка от изтриване ЧЕРВЕНАТА ЧУМА от лицето на тази планета.

Обаче в онзи критичев момент ФАЩ и Дребнобритания обявиха война не на СССР, а на Германия, която в момента ВОЮВАШЕ С КОМУНИЗМА. Прогнилите западняшки демонокрации забиха нож в гърба на Третия Райх, отвориха втори фронт на Запад, дебаркираха в Нормандия, и така позволиха на Червената Амия да мине в настъпление и да завладее и постави под БОЛШЕВИШКИ БОТУШ половин Европа за 50 години.

България беше големият губещ - половин век съветска окупация и тоталитарна комунистическа диктатура, вместо Велика България на три морета, ако Германия беше победила. Това е ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА. Прогнилите западни демокрации ФАЩ и Дребнобритания ни хвърлиха в лапите на КОМУНИЗМА. Омерзен съм.

29.01 2015 в 14:22

"Ако храните мечката, рано или късно ще ви отхапе ръката."

По-добре от това не може да се каже! Навремето по същият начин са "хранели" и другаря Гитлер, че даже и кротичко са наблюдавали как поглъща Полша, без да повръща, а сега пак наблюдават как малкото човече поглъща Украйна, пак без да повръща........ Майката му е санкции на Русия ДО ДУПКА, това събори "великият" СССР, това ще събори и великият "Трети Рим"!!!

29.01 2015 в 14:02

Какъв е този Съвет на Европа, да отнемеш право на глас на свой член?
Това не ми прилича на демокрация, а на други тъмни времена. Както организация Съвета на Европа има право да изключва и приема членове, обаче да забранява някой да говори или да му отнема правото на глас е тоталитарен метод.

29.01 2015 в 11:47


Троловете пак са в акция, целта е да замъглят фактите, а те са че Русия е в пълна изолация!!!!
Русия е в Северна Корея:)

Ей от този факт искат да отвлекат вниманието с ръсене на вулгаризми русофилските тролове ,вулгаризми, които да откажат читателя от четене на мнения във форума.

29.01 2015 в 11:46

Блаканджи трол, ех, копейката девалвира и ти веднага обърна палачминката, сега и "дребнобританците" ти били виновни в "толерастия" към "червената чума". Мислели на дребно демек и не си направили добре голямата сметка.
Очаквам както си тръгнал още утре да възхвалиш желязната фрау Меркел и "четвъртия хилядолетен" и да призовеш да прати фрайкорпс за усмиряване на Ципрас.
:)