Русия иска да забрани Wikipedia

Юлиуш Висожински Последна промяна на 22 януари 2015 в 12:35 6841 11

Заместник-шефът на Федералната служба по надзора в сферата на образованието и науката предложи да бъде забранена в Русия световната енциклопедия Wikipedia.

Аз бих забранил Wikipedia, тъй като количеството грешки в нея e огромно. Директно бих наложил цензура на Wikipedia, заяви Александър Бисеров.

Заместник-шефът на Федералната служба по надзора в сферата на образованието най-вече бил възмутен от "разпространената сред студентите практика" да преписват по време на изпит, като през мобилния си телефон търсят отговорите във Wikipedia.

Ако студентите разчитат на Wikipedia по време на изпит, да си получат съответната оценка, закани се Бисеров.

Федералната служба по надзора в сферата на образованието и науката, накратко Рособрнадзор, е подчинена на руското министерство на образованието и изключително влиятелен контролен орган в изпълнителната власт на Руската федерация.

Миналата година Президентската библиотека и Руската национална библиотека съобщиха, че реализират съвместен проект за алтернативна Wikipedia. Главната цел на алтернативната онлайн енциклопедия бе предоставянето на "по-детайлна и надеждна" информация за Русия. Така и не стана ясно обаче кога информационният ресурс от над 50 000 книги от двете библиотеки ще бъде удобен за потребителите, както е във Wikipedia. Неясно е и как тромавата процедура по получаване на достъп до книги, наследена от съветско време в библиотеките, ще бъде преодоляна онлайн и дали потребителите ще могат да получат бързо точната информация, която им е необходима.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2015 в 20:49

Ахахахах-днес ше забранят Уикито, утре щели да превъртат интернета,ахахаха...

В страната на най-коравите хакери известни на човечеството щели да забраняват нещо си по интернет,ше стане-у шестък, трйсеиосми май...

22.01 2015 в 19:02

Голяма глупост Wikipedia е отворена за редакции, нови теми, заглавия и т.н. Ако реално имат нужда от по-достоверна и пълна информация, единственото което трябва да направят е да си въведат данните. 50000 книги са абсолютно "фасулска" работа и капка в морето от информация. Май-някой се прави на интересен.

22.01 2015 в 18:42

Абе Бляк Волф, и аз така се успокоявам за България и българите - че не всички са чалгаризирани и вмирисани кирливи лумпени и мургави унтерменши, жертви на инбрийдинга, които дращят по форумите с пронацистки никове...

22.01 2015 в 16:06

Ако българските комунисти си признаха,че увреждането им е като СПИН ,то световната научна общност трябва да хвърли целия си потенциал и да открие генното заболяване на тази територия,докато света не е пламнал.Наистина ,случва се нещо,което е повече от диктатура и терор.ТАМ вече няма нормални действия, след Великой октябрской..Това е експеримент на извънземна цивилизация вероятно,която успя да върне времето и нравите на една идиотизирана посткомунист-фашизирана върхушка в 20-ти век.Ив.Кръстев преди 3 дни съобщи фактите за 10-но по-високите показатели за политически убийства,абортите и оборот на наркотици по-висок от военния им бюджет.Тролове,какво славите вие?Накъде водите света?Хора ли сте или безумни роботи от армията на деспотизма?Акъл и чест нямате ли?

22.01 2015 в 15:41

Абе Гай Фокс, няколкото хиляди малко по-интелигентни хора в Русия НЕ са Русия. Русия са 200-те милиона тъпи и прости мужици, тотално зомбирани, впиянчени от малки и престъпници по рождение. Това е Русия.

22.01 2015 в 14:38

Юлиуш, моето момче, разбирам шляхтишката ти ненавист към всичко руско (и грантовата "Америка за България" русофобия също), но не ставайте смешни и жалки бе, пичове!
Заместник-шефът на комисията за тинтири-минтири, не е Русия и изречението му "бих забранил тинтири-минтири" не е нито официално предложение, нито решение за нещо, че да изкарате такова пезевенкско заглавийце :))

22.01 2015 в 14:24

X_X, а с какви оръжия да се бият срещу това, тъпако? - https://www.youtube.com/watch?v=Zvbj60jQ_yM

22.01 2015 в 13:35

Абе да забраняват! После ще се чудят защо не могат да сглобат един телефон или да ушият чифт панталони...

22.01 2015 в 13:15

ultra

Не помня да има новини за обстреляни с ракетни системи за залпов огън и артилерия Лвов, Киев и Одеса... има тикива новини за Луганск и Донецк. Всеки ден с Град и Смерч се обстрелват жилищни квартали и села...

Ти си глупав и не знаеш, защо с подобно оръжие се извършва антитерористична операция... оръжие предназначено за поразяване на големи войскови групи... нали се сещаш колко е точно и какъв е ефекта? Убийство на цивилни...

22.01 2015 в 13:10

#01 Имаш в предвид престъпленията на вежливите отпускари ли?
 
X