Русия е планирала днешната масирана атака срещу Украйна още в началото на октомври

Кремъл компенсира с имиджов удар загубите след 24 февруари, които достигат до 100 процента от първоначално вкараните в бой сили

OFFNews 10 октомври 2022 в 17:03 9646 17

Загуби на руската армия

Снимка РИА Новости / Рагнар Гудмунсон

Днешните удари са планирани още в началото на октомври и трябва да повдигнат духа в руското общество, след като загубите в първоначалните сили на Русия, вкарани във войната достигат до 80-100 процента.

Руските сили са планирали масираните атаки срещу Киев и големите градове в страната още от началото на октомври, съобщи Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна. Окупационните сили са получили указания да подготвят масирани ракетни удари срещу гражданската инфраструктура още отпреди взривовете на Кримския мост, за чието авторство до момента няма яснота.

Според военното разузнаване на Украйна руските окупационни войски са получили указания от Кремъл да подготвят масирани ракетни удари срещу гражданската инфраструктура на Украйна на 2 и 3 октомври. Военните части на стратегическата и далечна авиация са получили заповед да се подготвят за масирани ракетни атаки гражданска инфраструктура и централни райони на гъсто населени украински градове.

През миналата седмица украинското разузнаване съобщи за предислоцирането на 8 октомври на седем стратегически бомбардировача Ту-160, оборудвани с крилати ракети Х-101 от летище Енгелс на летище Оленя.

"Шест носителя на крилати ракети с четиридесет ракети "Калибър" бяха дислоцирани на външен рейд при Севастопол. Основната цел на Русия беше да унищожи ТЕЦ-овете, да създаде паника сред украинците и да сплаши европейската общественост", добави ГУР.

Днешните масирани удари по цивилната инфраструктура на Украйна и столицата и идват след съботния инцидент на Кримския мост, за който има подозрение, че може да е подготвен от руските служби. Според украински анализатори и опозиционно настроените им руски колеги с атаките от понеделник Кремъл се опитва да вдигне бойния дух на руското общество и да го мотивира, че вече става въпрос за Свещена война.

Данните за руските загуби от 24 февруари до днес рисуват катастрофална картина, която не се харесва дори на руските пропагандисти.

Въоръжените сили на Русия са изгубила на бойното поле:

100 процента от първоначалния брой на танковете, с които е влязла във войната на 24 февруари,

100 процента от бронираните машини,

98 процента от хеликоптерите,

93 процента от артилерийското въоръжение,

81 на сто от самолетите и

93 процента от личния състав. 

Процентите са изведени от исландския политолог и икономист Рагнар Гудмунсон, който е създал платформа за превръщане на статистическите данни от бойното поле в полезна и четлива информация за това, което се случва в Украйна.

За създаването на графики, карти и диаграми Гудмунсон използва открити източници като Генералните щабове на Руската армия и на ВСУ, визуално потвърдени загуби от източници в социалните мрежи и блогове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

17

AAA

11.10 2022 в 15:50

Урааааа, също така и доста “човешки “ жертви са дали орките :)

345

15

Джендо Джедев

10.10 2022 в 21:34

Пешко, и Лада са много по-добри от Мерцедес, нали? :D

210

14

Merc

10.10 2022 в 20:16

Поздравления за Бай Пешо от Перник 5.

Печелиш наградата за най тъп коментар. Ама ти сериозно ли сравняваш HIMARS със Смерч и Ураган ?!!

Честито !

Продължавай да ни забавляваш... :)

-5489

13

Пишат, че атаката продължава. Само, че 75% от интернета е паднал и Оффнюз няма от къде да преписва пропаганда :))

-5489

12

HIMRAS са смешна ПР кампания да покажат, че уж имат някакви успехи. Имаха февруари украинците, много по- добрата алтернатива на Химрас, нарича се Смерч и Ураган. Ама изгоряха, сега трябва да се справят с тези смешни американски системи :)). Кво да прайш.

345

11

Джендо Джедев

10.10 2022 в 19:48

Пешко,

То колкото да уцелиш центъра на голям град - чипове не ти трябват много-много. А ако бяха с истински чипове, щяха да са като HIMARS. ;)

-5489

10

Махни и това с ракети направени от чиповете на перални машини според Урсула :)). Малее ако използваха истински чипове :)))

763

9

Kim John

10.10 2022 в 19:15

Примитивна антируска пропаганда!

10298

8

AntiZ

10.10 2022 в 18:55

Джони, аз пък искам да го питам дали има нещо общо с тия двамата, дето висяха на един парапет в Перник. Парапетке спермоустова, ти да знаеш нещо по случая?
 
X

Да помогнем на украинските деца!