Републиканка иска да импийчне Байдън още на първия му работен ден

Елена Николова 14 януари 2021 в 14:31 4364 1

Снимка twitter.com/mtgreenee

Новоизбраният член на Камарата на представителите на САЩ на Републиканската партия - Марджъри Тейлър Грийн, написа в пост в Туитър, че ще инициира процедура по импийчмънт на президента Джо Байдън, в първия му работен ден на 21 януари.  

"На 75 млн. американци им писна от бездействие. Време е да заявим позиция. Горда съм да бъда гласа на републиканците, които бяха игнорирани", изтъкна още тя в публикацията си.

Изявлението й се появи, малко след като долната Камара на Конгреса гласува предложението за импийчмънт на Доналд Тръмп, по обвинение в подстрекателство за бунт, размирици и метеж. 

Грийн е върл привърженик на Тръмп и гласува против процедурата за неговото отстраняване от длъжност. Тя беше избрана през ноември за представител на републиканците в Конгреса от щата Джорджия. 

В интервю за Newsmax в сряда, Грийн заяви:

"От името на американския народ трябва да се погрижим нашите лидери да бъдат отговорни хора. Ние не можем да имаме президент на САЩ, който иска да използва дадените му пълномощия за лични цели. Ние не можем да имаме държавен глава, купен от китайски и украински фирми. Заради това аз още на 21 януари смятам, чрез дадените ми пълномощия, да стартирам процедура по отстраняването на Байдън от поста му като държавен глава."

Грийн не е посочила конкретни обвинения срещу бъдещия 46-и президент на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6136

1

WOW

14.01 2021 в 17:44

Смела жена. Сигурно вече е останала без профили във всички социални мрежи
 
X

Да помогнем на украинските деца!